Κεφτεδάκια μπρόκολου με κινόα

Υπέροχη νοστιμιά αυτά τα κεφτεδάκια μπρόκολου με κινόα. Υγιεινά, χορταστικά και πειρασμός τα άτιμα! Λιχουδιά υγιεινή, που δεν της αντιστέκεσαι εύκολα. Γεμίζουν τέλεια αραβικές πιτούλες μαζί με σαλάτα πράσινη και τυρί, ενώ είναι καλή πρόταση για ταπεράκι στην δουλειά. Ζεστά, χλιαρά ή κρύα συνοδεύουν τέλεια και τα όσπρια, ενώ αν αφαιρέσετε το αβγουλάκι είναι ότι πρέπει για νηστεία ή για vegetarian διατροφή.

 

ΥΛΙΚΑ

2 1/2 φλ. τσαγ. ψιλοκομμένο σφιχτοβρασμένο (να “κρατάει”) μπρόκολο

11/2 φλ. τσαγ. κινόα βρασμένη (σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας)

1/2 φλ. τσαγ. βρώμη αλεσμένη στο μούλτι

1/2 φλ. τσαγ. ηλιόσπορους χονδροαλεσμένους

1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδου λιωμένη

1/3 φλ.τσαγ. καλαμποκάλευρο

1 κουτ. σουπ. ταχίνι

1 κουτ. γλ. αποξηραμένο δυόσμο

1 αβγό χτυπημένο

1 κουτ. γλ. ξίδι

1 κουτ. γλ. αλάτι

πιπέρι

ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Σε μεγάλο μπολ τοποθετείτε όλα τα υλικά μαζί και αρχίζετε το ζύμωμα. Όταν το μείγμα ομογενοποιηθεί, τηγανίζετε ένα κεφτεδάκι για να δείτε μήπως θέλετε να προσθέσετε επιπλέον αλάτι, πιπέρι ή κάποιο μυρωδικό. Αν μείνετε ευχαριστημένοι ή διορθώσετε την γεύση, πλάθετε κεφτεδάκια μεγέθους καρυδιού ή λίγο μεγαλύτερους.
  2. Σε ταψί στρώνετε λαδόκολλα και τοποθετείτε πάνω τα κεφτεδάκια. Ραντίζετε με ελαιόλαδο και τοποθετείτε στον φούρνο. Ψήνετε στους 200β. μέχρι να πάρουν χρώμα. Σερβίρετε τα κεφτεδάκια μπρόκολου ζεστά ή χλιαρά με τζατζίκι ή μια πιο light σος γιαουρτιού.

Συνταγή Πολυένη Μέγα