Κεφτεδάκια με παντζάρι και σκόρδο (βγαίνει και σε μπιφτέκια)

Τα κεφτεδάκια με παντζάρι και σκόρδο είναι από τις πιο ξεχωριστές συνταγές μας. Υπέροχος συνδυασμός και νοστιμότατος. Θα τα λατρέψετε σίγουρα. Μην παραλείψετε την γερή δόση σκόρδου και μην φοβηθείτε το παντζάρι. Γίνονται τέλεια και κανείς δεν καταλαβαίνει ότι είναι ζυμωμένα με πατζάρι. Όπως και να τα προτιμήσετε, κεφτεδάκια ή μπιφτέκια η συνταγή είναι ίδια. Αλλάζει μόνο το ψήσιμο. Συνοδεύστε με σος γιαουρτιού (όπως γίνεται το τζατζίκι χωρίς το αγγούρι). Τους πάει πολύ.

 της Πολυξένης Μέγα
ΥΛΙΚΑ
  • 600γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
  • 2 παντζάρια καθαρισμένα, βρασμένα και χονδροτριμμένα
  • 2 μεγάλες σκελίδες σκόρδου, καθαρισμένες και πολτοποιημένες
  • 1 κρεμμύδι καθαρισμένο και τριμμένο
  • 1 αβγό χτυπημένο
  • 1 κουτ. σουπ. ξύδι
  • 2 κουτ. σουπ. φρυγανιά τριμμένη
  • 1 κουτ. γλ. αλάτι
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
  1. Σε μεγάλο μπολ τοποθετείτε τον κιμά. Στραγγίζετε όσο μπορείτε τα παντζάρια να φύγουν τα υγρά τους και τα προσθέτετε στον κιμά. Κάνετε το ίδιο και με το κρεμμύδι. Προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνετε καλά να γίνει ομοιόμορφο μείγμα.
  2. Πλάθετε σε σχήμα ανάλογο με το τι επιλέξατε να κάνετε, κεφτεδάκια ή  μπιφτέκια. Βάζετε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί καλά και τηγανίζετε τα κεφτεδάκια. Ή στρώνετε λαδόκολα σε ταψί και τοποθετείτε τα μπιφτέκια. Τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 β. μέχρι να πάρουν χρώμα. Μπορείτε βέβαια να ψήσετε τα μπιφτέκια και σε λαδωμένη γκριλιέρα. Εσείς αποφασίζετε.
  3. Σερβίρετε τα κεφτεδάκια με παντζάρι και σκόρδο ζεστά και συνοδεύετε με πατατοσαλάτα ή μια ωραία πράσινη σαλάτα με λαδόξυδο.