Πολύσπορη σαλάτα με ντρέσινγκ ροδιού από την 3αλφα και την σεφ του Κιουζίν Λένα Σφυρόερα

Η πολύσπορη σαλάτα με ντρέσινγκ ροδιού είναι ένα από τα πιάτα που δημιούργησε η σεφ Λένα Σφυρόερα, στο εστιατόριο Κιουζίν μεταμορφώνοντας τα παραδοσιακά όσπρια 3αλφα, σε πιάτα δημιουργικής γαστρονομίας.  Γεύσεις και ισορροπίες που κερδίζουν και τον πιο δύσκολο ουρανίσκο. Γιατί όταν η παραδοσιακή μαγειρική συναντά την δημιουργική πινελιά ενός σεφ τότε το γαστρονομικό αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό.

Η 3αλφα, η μεγάλη οικογένεια οσπρίων και ρυζιού, στηρίζει τους Έλληνες παραγωγούς με σεβασμό στο περιβάλλον και εξασφαλίζει στα προϊόντα της, ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η ελληνική γη.  Η 3αλφα πιστή στην υπηρεσία του καταναλωτή και στις ανάγκες του, ανανέωσε τις συσκευασίες των ρυζιών και τις έκανε πιο εύχρηστες, ενώ λάνσαρε και δύο αγαπημένα προϊόντα, τις φακές μπελούγκα και τις κόκκινες φακές. Τροφές με μεγάλη διατροφική αξία που προσφέρονται για δημιουργικές γαστρονομικές εκπλήξεις. Όπως έπραξε η σεφ Λένα Σφυρόερα στο εστιατόριο Κιουζίν, όπου μας υποδέχτηκε και απολαύσαμε τις υπέροχες δημιουργίες της: Πολύσπορη σαλάτα με ντρέσινγκ ροδιού, φρέσκα goji berries και καρύδια, την συνταγή της οποίας μοιράζεται μαζί μας και την ευχαριστούμε πολύ. Μαυρομάτικα φασόλια με κρεμμυδάκι φρέσκο, μαϊντανό, άνηθο, βινεγκρέτ εσπεριδοειδών,  με χταποδάκι και μπισκότο φάβας.

Κροκέτες χυλωμένης φασολάδας (τραγανή απ’έξω, χυλωμένη φασολάδα μέσα) με μους καπνιστής ρέγγας και ζελεδάκι ρετσίνας.  Δίχρωμη φάβα με καπνιστή πιπεριά Φλωρίνης, μαριναρισμένη σαρδέλα και αυγοτάραχο Μεσολογγίου.

Ρυζότο με παντζάρι, πέστο καρυδιού και ψητό κατσικίσιο τυρί.

Καραμελωμένο χοιρινό φιλέτο με Αγιωργίτικο, τραγανά  πιτάκια με σπανάκι και φέτα και πουρέ με φασόλια λευκά με παλαιωμένο μπαλσάμικο.

Για επιδόρπιο, μους ρυζόγαλου με κονφί από φράουλες και πουτίγκα ρυζιού με καραμέλα πορτοκαλιού.

Συνταγή πολύσπορης σαλάτας με ντρέσινγκ ροδιού
Υλικά για 4 άτομα

150γρ φασόλια λευκά μέτρια 3αλφα

100γρ μαυρομάτικα 3αλφα

100γρ ρεβύθια 3αλφα

100γρ φακές  3αλφα

2 ματσάκια ρόκα

2 ματσάκια φρέσκα κρεμμυδάκια

2 ματσάκια άνηθος

2 ματσάκια μαϊντανός

150γρ καρύδια

150γρ gojiberries φρέσκα (προαιρετικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και ρόδι, αν θέλουμε )

Για το dressing

150ml χυμός ροδιού

50ml ξύδι κόκκινο

χυμό κ ξύσμα από 1 λεμόνι

1κ.σ μουστάρδας

1κ.σ μέλι

500ml ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Μουλιάζουμε από το βράδυ τα μέτρια φασόλια και τα ρεβύθια. Την επομένη βράζουμε το κάθε όσπριο σε διαφορετικές κατσαρόλες.

Ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά και αλατοπιπερώνουμε. Ομοιογενοποιούμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά του dressing, ανακατεύουμε την σαλάτα με το dressing. Πριν σερβίρουμε προσθέτουμε καρύδια, gojiberries ή ρόδι.

Κιουζίν (Λυκαβηττού 16, Κολωνάκι)

http://www.3alfa.gr/