ΑΙΓΛΗ CINEMA: Η μαγεία επιστρέφει!

O ιστορικός κινηματογράφος ΑΙΓΛΗ CINEMA μπαίνει σε μία νέα εποχή προσφέροντας μια ανεπανάληπτη εμπειρία θέασης.

Ο ιστορικός κινηματογράφος ΑΙΓΛΗ CINEMA, ο πρώτος από τους έξι χώρους της Αίγλης Ζαππείου, άνοιξε αυλαία για την καλοκαιρινή σεζόν προσφέροντας μια σπάνια  εμπειρία θέασης σε θερινό σινεμά χάρη στον υπερσύγχρονο προβολέα λέιζερ 4K και τον εντυπωσιακό ήχο Dolby 7.1

Αυτός ο ξεχωριστός θερινός κινηματογράφος, που αποτελεί μέρος της νέας και πολυδιάστατης φιλοσοφίας της Αίγλης Ζαππείου, είναι έτοιμος να υποδεχτεί τους θεατές για μια σεζόν γεμάτη κινηματογραφική μαγεία και προσεκτικά επιλεγμένες συλλογές ταινιών, τόσο πρώτης προβολής όσο και διαχρονικά διαμάντια του κινηματογράφου.

Εγκαινιάζοντας την λειτουργία του το 1910, ο θερινός κινηματογράφος της Αίγλης Ζαππείου θεωρείται ο παλαιότερος υπαίθριος κινηματογράφος της Αθήνας και ένας από τους πιο όμορφους και ατμοσφαιρικούς κινηματογράφους της Ευρώπης. Το καταπράσινο σκηνικό με τους φοίνικες και τα αρωματικά λουλούδια του Εθνικού Κήπου που το περιβάλλει, αποτελεί εδώ και πάνω από έναν αιώνα το σκηνικό για μια από τις πλέον αγαπημένες καλοκαιρινές τελετουργίες των Αθηναίων αλλά και των επισκεπτών της πρωτεύουσας: την κινηματογραφική προβολή κάτω από τον έναστρο αττικό ουρανό. Η χαρακτηριστική διατηρητέα πρόσοψη του κινηματογράφου ανανεώθηκε με σεβασμό ενώ φυσικά παρέμειναν οι δύο αυθεντικές ζαρντινιέρες εποχής που δεσπόζουν αριστερά και δεξιά του αετώματος της οθόνης.

Οι βραδιές στην Αίγλη θα έχουν στο εξής τη δική τους γεύση με tailor made κοκτέιλ, χειροποίητη deep dish πίτσα από τους chef Δήμο Μπαλόπουλο και Γιώργο Κηρύκο, καθώς και ποπ κορν, παγωτά, και φυσικά, chip στικς και δροσερά αναψυκτικά.

Καθώς μπαίνει στη νέα εποχή του, η  δέσμευση για ποιότητα είναι βασικός πυλώνας της φιλοσοφίας του ΑΙΓΛΗ CINEMA. Ήδη η προσμονή και αγάπη του κοινού επιβεβαιώνεται με συνεχή ‘sold out’ από τις πρώτες κιόλας ημέρες λειτουργίας. Άλλωστε το θερινό σινεμά της Αίγλης δεν είναι απλώς ένας κινηματογράφος, αλλά ένας ζωντανός οργανισμός που συνδέεται βαθιά με τις πιο αξιομνημόνευτες κινηματογραφικές εμπειρίες των Αθηναίων.

Την αρχιτεκτονική επιμέλεια της ΑΙΓΛΗΣ ΖΑΠΠΕΙΟΥ ανέλαβαν τα γραφεία Neiheiser Argyros και Ese Studio, ενώ την οπτική ταυτότητα του χώρου έχει αναλάβει το γραφείο Busy Building.