Ρεσιτάλ πιάνου για τη στήριξη της Ογκολογικής Παιδιατρικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ

Το  ρεσιτάλ πιάνου είναι μια σημαντική πρωτοβουλία του ομίλου Rotary Candia στην Κρήτη και διοργανώνεται  υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης, την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2020 στις 21.00 μ.μ., στην Συναυλιακή αίθουσα του Πολιτιστικού κέντρου του Δήμου Ηρακλείου, με το γνωστό πιανίστα Άρη Γραικούση.

Σύμφωνα με τον πρώην πρόεδρο του ομίλου, κ. Γιάννη Γιαβρίδη, μέρος των εσόδων από την βραδιά αυτή θα δοθούν για την στήριξη της Ογκολογικής Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου ΠΑΓΝΗ.

Το ρεσιτάλ είναι αφιερωμένο στον μεγάλο Πολωνό συνθέτη Frédéric Chopin με αφορμή τα 170 χρόνια από τον θάνατό του. Για την ζωή και το έργο του μεγάλου ρομαντικού συνθέτη θα διαβάσει η ηθοποιός, Ανδρομάχη Δαυλού.

Μερικά από τα έργα που έχει επιλέξει ο πιανίστας Άρης Γραικούσης  από το μεγάλο έργο του κατ ‘εξοχήν συνθέτη του πιάνου είναι η σπουδή No. 3 op. 10 Tristesse, οι Μαζούρκες, Op. 67 No. 3 & οp. posth. 68 No.2, η Πολωναίζα op. 40, No. 1 Στρατιωτική, το Νυχτερινό οp. 27 No. 2, η Μπαλάντα op. 23 No. 1 τη Σονάτα No.2, οp.35 και το Scherzo No. 2 op. 31…

Ο Άρης Γραικούσης γεννήθηκε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από το Ελληνικό Ωδείο Αθηνών  με Α’ βραβείο και χρυσό μετάλλιο. Ολοκλήρωσε  τις μεταπτυχιακές σπουδές του(Reifeprufung – Diplom /Master of Music) με άριστα, στην Ανώτατη Μουσική Ακαδημία του Detmold στην Γερμανία, με καθηγητές τους M.Kellig και τον διεθνούς φήμης Γάλλο πιανίστα  J.E. Bavouzet. Έχει δώσει ρεσιτάλ και συναυλίες μουσικής δωματίου στην Γερμανία, στο Detmold, Hannover, Bielefeld, Wittmund, Paderborn, Essen, Dortmund, Herford, Bochum καθώς και στην Πολωνία, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Μουσικές Πέμπτες» στο Gdansk.  Στην Ελλάδα: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Ίδρυμα Β.& Μ. Θεοχαράκη, Διεθνές Καλλιτεχνικό Κέντρο και Ωδείο Athenaeum, Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, Φιλολογικός Σύλλογος «Παρνασσός», Ίδρυμα Κακογιάννη, καθώς και στα Φεστιβάλ Ηρακλείου Κρήτης,  Αναγεννησιακό Φεστιβάλ Ρεθύμνου, Φεστιβάλ Χανίων, Φεστιβάλ Σύμης, ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας, Ιστορικό Μουσείο Ύδρας, «Αίθουσα του Βωμού» του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, Επιγραφικό μουσείο και σε άλλες διοργανώσεις ανά την Ελλάδα.  Έχει συμπράξει ως σολίστ την ορχήστρα δωματίου της Ακαδημίας του Detmold και την Συμφωνική Πειραματική Ορχήστρα Ρεθύμνου . Στην Κωνσταντινούπολη και συγκεκριμένα στην ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΗ ΜΕΓΑΛΗ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ ΣΧΟΛΗ,  τον Μάιο 2019 πραγματοποίησε ρεσιτάλ όπου του απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες για την καλλιτεχνική του παρουσία, από τον διευθυντή της Μεγάλης του Γένους και τον εκδότη της εφημερίδας «Ηχώ» για τα τρία χρόνια Πανελλαδικής της κυκλοφορίας. Έχει πραγματοποιήσει τριήμερο σεμινάριο πιάνου σε σπουδαστές όλων των επιπέδων, του παραρτήματος του Ελληνικού ωδείου της Κω και του Τροφώνιου Ωδείου Λιβαδειάς. Διδάσκει πιάνο στο ωδείο & καλλιτεχνικό κέντρο «Μουσικοί ορίζοντες».

Η Ανδρομάχη Δαυλού, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από την Δραματική σχολή του Ωδείου Αθηνών το 1996. Παρακολούθησε το 1ο εργαστήρι ηθοποιών της πειραματικής σκηνής του Εθνικού Θεάτρου και το σεμινάριο «Σώμα και Φωνή» στο ίδρυμα    Θεοχαράκη. Έχει ασχοληθεί πολλά χρονιά με τον χορό, Κλασσικό μπαλέτο και μοντέρνο χορό με την Ροδόπη Κούβαρη. Έχει σπουδάσει κλασικό και ελαφρύ τραγούδι με την Ακτή Δρίνη και φλάουτο με τον Δημήτρη Φωτόπουλο.Εργάζεται ως ηθοποιός τα τελευταία 23 χρόνια στο Εθνικό Θέατρο και στο ελεύθερο θέατρο με σπουδαίους σκηνοθέτες. Έχει εμφανιστεί επανειλημμένα  στην Επίδαυρο σε βασικούς ρόλους και ως κορυφαία ενδεικτικά «Τρωάδες», «Βάκχες», «Όρνιθες», «Ιφιγένεια εν Αυλίδι» κ.α. Έχει συνεργαστεί ως βοηθός Σκηνοθέτης του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου σε μεγάλες παραγωγές όπως, «Μυστικοι Αρραβώνες», «πρόβα Νυφικού», «Προμηθέας Δεσμώτης», «Τρωάδες»  κ.α. Έχει πρωταγωνιστήσει σε πολλές τηλεοπτικές σειρές όπως για παράδειγμα Ήρθε και έδεσε, sefe sex, το κόκκινο δωμάτιο, 7 θανάσιμες πεθερές, τμήμα ηθών, κ.α.   Διδάσκει ορθοφωνία, υποκριτική και Σκηνοθετεί τα τελευταία 13 χρόνια σε Δραματικές σχολές,  σεμιναριακούς και θεατρικούς χώρους.