Η ομελέτα σας δεν χρειάζεται να είναι βαρετή

Η ομελέτα σας είναι καλομαγειρεμένη και προαιρετικά ενισχυμένη.  Λαχανικά, τυρί, μυρωδικά, η συνταγή της επιτυχίας. Ετοιμάζετε σε ελάχιστο χρόνο και έχει λίγα αλλά σημαντικά μυστικά παρασκευής.  Μάθετε πως η ομελέτα σας θα είναι ασυναγώνιστη.

της Πολυξένης Μέγα

ΠΩΣ ΘΑ ΤΗΝ ΦΤΙΑΞΕΤΕ

Ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο στο τηγάνι και το βάζετε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά (είναι σημαντικό για να γίνει αφράτη). Χτυπάτε σε μπολ με σύρμα, δύο με τρία αβγά, ανάλογα το μέγεθος του τηγανιού που θα χρησιμοποιήσετε. Ρίχνετε ένα κουταλάκι νερό για κάθε αβγό που θα χρησιμοποιήσετε (δεν αραιώνει η ομελέτα, αντίθετα θα αποκτήσει όγκο στο τηγάνι όταν το νερό θα εξατμιστεί) και τα ρίχνετε αμέσως στο καυτό τηγάνι για να μην φύγει ο αέρας που έχει ενσωματωθεί και η ομελέτα “κάτσει”.

Ανακινείτε ή γέρνετε το τηγάνι  για σωστή κατανομή του μείγματος. Στην συνέχεια χαμηλώνετε λίγο την φωτιά, ρίχνετε προσεχτικά τα υλικά που έχετε επιλέξει να προσθέσετε, αλατοπιπερώνετε και δεν την πειράζετε καθόλου.  Μόλις ψηθεί, ή την διπλώνετεστα δύο και την μεταφέρετε σε πιάτο ή την αφήνετε να γλιστρήσει από το τηγάνι στο πιάτο. Όπως και να μεταφερθεί θα την απολαύσετε σίγουρα γιατί η ομελέτα σας θα είναι υπέρχοχη.

ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΑ ΓΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΘΕΣΗ

Μπορείτε να ξεφύγετε από το κλασσικό μπέικον/τυρί και να δοκιμάσετε νέους συνδυασμούς γεύσης. Προσθέστε για παράδειγμα φύλλα σπανάκι, καλαμπόκι, λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες και φυσικά φετούλα. Άλλος νόστιμος συνδυασμός είναι πράσινα μυρωδικά όπως μαϊντανός, δυόσμος ή βασιλικός με σοταρισμένα μανιτάρια και σκληρό κίτιρνο τυρί. Για πιο extreme συνδυασμούς, λεπτά μπουκετάκια μπρόκολου ζεματισμένα σε νερό και στραγγισμένα μαζί με σολομό ή με τυρί ροκφόρ. Χρησιμοποιήστε την φαντασία σας,  δημιουργήστε και καλή όρεξη! Η ομελέτα σας δεν θα είναι ποτέ πια βαρετή!