Ένας επιπλέον λόγος να πάμε Μονεμβασιά

Όσοι πάνε διαβασμένοι στη Μονεμβασιά, ξέρουν ότι φεύγοντας θα πάρουν για το σπίτι αμυγδαλωτά. Η οικογένεια Χαραμή από το 1958 παρασκευάζει τα ονομαστά Μονεμβασιώτικα αμυγδαλωτά, βασισμένα σε παλιές συνταγές των γιαγιάδων. Τα περίφημα αμυγδαλωτά τους, εκτός από τις έξοχες πρώτες ύλες και το μεράκι των ιδιοκτητών, έχουν λεπτεπίλεπτη γεύση, δεν σε λιγώνουν και δεν τρώς ποτέ μόνο ένα.

Αμύγδαλα, ζάχαρη, ασπράδι αβγού, βούτυρο και ανθόνερο τα υλικά τους, αέρινα, διακριτικά στην γεύση, διστακτικά τραγανιστά, με απαράμιλλη νοστιμιά, το αποτέλεσμα της αξιέπαινης τέχνης τους. Αμυγδαλωτά,  που έχουν κατακτήσει δικαίως μια από τις υψηλότερες θέσεις στην λίστα με τα ελληνικά παραδοσιακά αμυγδαλωτά. Πωλούνται χύμα ή συσκευασμένα σε κομψά κουτάκια.

Το ζαχαροπλαστείο της οικογένειας Χαραμή, ονομάζεται “Μωρέος ήδιστα”.

Γέφυρα  Μονεμβασιά Λακωνίας,  τηλ. 27320 61209.