Το Atelier Nespresso με δημιουργίες κορυφαίων σεφ και πρωταγωνιστή τον καφέ, τώρα στο youtube

Με αφετηρία τη Λυών της Γαλλίας και concept το fine dining και τις εκλεκτές ποικιλίες καφέ, το Atelier Nespresso, ένα pop-up εστιατόριο με την υπογραφή της Nespresso, και συμμετοχές κορυφαίων σεφ της διεθνούς γαστρονομίας, μετά από μία σειρά επιτυχημένων εμφανίσεων σε πολλές πόλεις ανά τον κόσμο,  άνοιξε τις πόρτες του τον Οκτώβριο για πρώτη φορά στην Αθήνα και υποδέχθηκε για δύο ημέρες τους λάτρεις της υψηλής γαστρονομίας.  Ένα project της Nespresso που κάνει τον γύρο του κόσμου και αποδεικνύει ότι τα παντρέματα των εκλεκτών ποικιλιών καφέ της Nespresso με πιάτα υψηλής γαστρονομίας, δένουν αρμονικά και δημιουργούν μοναδικές εμπειρίες.

Το event πραγματοποιήθηκε στο Sotovikis Workshop, έναν πολυεπίπεδο χώρο δημιουργίας και έκθεσης του διακεκριμένου Έλληνα αρχιτέκτονα, Διονύση Σοτοβίκη. Το Sotovikis Workshop «μεταμορφώθηκε» για 2 ημέρες, ώστε να φιλοξενήσει μια αίθουσα γευσιγνωσίας καφέ, μια σύγχρονη κουζίνα με την υποστήριξη της εταιρίας Miele και ένα privé εστιατόριο.

Οι βραβευμένοι με αστέρι Michelin και Χρυσό Σκούφο chefs, Άγγελος Λάντος (Σπονδή) και Έκτορας Μποτρίνι (Etrusco, Botrini’s), δημιούργησαν αποκλειστικά για το Atelier Nespresso ξεχωριστά πιάτα, αντλώντας έμπνευση από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της ελληνικής κουζίνας τα οποία πάντρεψαν αρμονικά με τα αρώματα των Εκλεκτών Ποικιλιών καφέ Nespresso. Μοσχαράκι γάλακτος από τη φάρμα με ζωμό με μελίλωτο και σαμπαγιόν Nespresso Roma και Χτένια Ιονίου με υφές από καρότο και passion fruit με νύξεις Nespresso Dharkan ήταν μερικά από τα πιάτα που είχαν την ευκαιρία να γευτούν οι καλεσμένοι. Το επιδόρπιο είχε την υπογραφή των δύο διακεκριμένων pastry chefs, Στέλιου Παρλιάρου και Δημήτρη Χρονόπουλου οι οποίοι πρόσθεσαν γλυκές πινελιές σε ένα μοναδικό γευστικό τελετουργικό.

O sommelier Απόστολος Πλαχούρας καθοδήγησε τους καλεσμένους στο ταίριασμα των πιάτων με το ιδανικό κρασί, απογειώνοντας τις γεύσεις και συστήνοντας σπάνια και ιδιαίτερα ελληνικά κρασιά.

Τώρα, έχετε την ευκαιρία να πάρετε μία γεύση από το τι έγινε στο Atelier αλλά και να δείτε αναλυτικά κάποιες από τις συνταγές που δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο της εκδήλωσης, μέσα από το website της Nespresso

(https://www.nespresso.com/gr/el/atelier-event) και το κανάλι της Nespresso στο YouTube:

Το video της εκδήλωσης: https://www.youtube.com/watch?v=cQc5HCaTZAU&t=23s

Η συνταγή του chef Άγγελου Λάντου: https://www.youtube.com/watch?v=41eGj-gqyEA

Η συνταγή του chef Έκτορα Μποτρίνι: https://www.youtube.com/watch?v=N3ADgO8PFEc

Η συνταγή του pastry chef Στέλιου Παρλιάρου: https://www.youtube.com/watch?v=-tRHTrcmRt0

Η συνταγή του pastry chef Δημήτρη Χρονόπουλου: https://www.youtube.com/watch?v=IUH4ByHdceU