Στο Delta Restaurant το Fine Dining συναντά τo Fine Drinking σε ένα νέο pairing

Στο Delta Restaurant, η μυσταγωγική εμπειρία του Fine Dining αγγίζει τις υψηλότερες νότες της γαστρονομίας και των εκλεπτυσμένων ποτών με ένα πρωτοποριακό νέο pairing που προσφέρεται με το menu.

Τα πέντε main courses του menu συναντώνται και “παντρεύονται” με ισάριθμα drinks που προέρχονται από κρασί που παράγεται από φρούτα, τα οποία έχουν υποστεί μια συγκεκριμένη διαδικασία «οινοποίησης». Μια διαδικασία που εμπνεύστηκε και υλοποίησε η ομάδα του LINE, με κινητήριο μοχλό την προσήλωση στη βιωσιμότητα και το zero food waste.

Τα Fine Drinks που εκτός από το pairing έχουν ενταχθεί και ως αυτόνομα cocktails στον κατάλογο του Delta Bar, αποτελούν twists κλασσικών ποτών, που προέρχονται από εποχιακά τρόφιμα και πρώτες ύλες, παράγωγα παραδοσιακών διαδικασιών διατηρησιμότητας, αλλά και ανταλλαγή υποπροϊόντων και αξιοποίηση υπολειμμάτων που προέρχονται από την κουζίνα της ομάδας του Delta.

Αγαπήσαμε το Seasonal Spritz, vodka αρωματισμένη με χαμομήλι για βοτανικότητα, χυμό και ξύδι αχλαδιού (όλα τα μέρη για zero waste) και αφρώδη οίνο που συνόδευε τις fermented γαρίδες, αρωματισμένες με εσπεριδοειδή, κρέμα από το συκώτι της γαρίδας και το κεφάλι τους  τραγανή απόλαυση από καρότο!

Λατρέψαμε το  παλαιωμένα μήλο, γεμιστό με μοσχάρι γάρου, ψημένο στο γκριλ και σερβιρισμένο με σάλτσα από τα κόκαλα, μαύρο μούρο και αρωματισμένο λάδι. Συνοδευόταν σε ένα υπέροχο pairing με ένα μοναδικό κοκτέιλ, το Rob Roy (Koji) με βάση το scotch whisky και το vermouth, με απόσταγμα καλαμποκιού!
Θεικό pairing του μπακαλιάρου που έχει αρωματιστεί με λουλούδια μανταρινιού, σερβίρεται με καπνισμένα μύδια και  μεταξένια σάλτσα θαλασσινών, με το Ramos Fizz το κοκτέιλ με βάση το τσίπουρο, καρύδα και σόδα γιαουρτιού!
Eιδική μνεία στο Pluma Iberico (χοιρινή ράχη) που σερβίρεται με πίκλες από κουφοξυλιά και πευκοβελόνες και σάλτσα αρωματισμένη με ευκάλυπτο που “παντρεύεται” με κοκτέιλ με βάση το ρόδι αρωματισμένο με μύρτιλο και δεντρολίβανο.

Όλες αυτές οι custom-made δημιουργίες φέρουν την υπογραφή των Βασίλη Κυρίτση, Νίκου Μπάκουλη και Δημήτρη Νταφόπουλου και έρχονται να συνοδεύσουν και να αναδείξουν, με γνώμονα την ισορροπία, το γαστριμαργικό ταξίδι που έχει δημιουργήσει ο χαρισματικός Γιώργος Παπαζαχαρίας και επιμελείται ο ταλαντούχος Θάνος Φέσκος με την ομάδα του.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΖΑΧΑΡΙΑΣ-ΘΑΝΟΣ ΦΕΣΚΟΣ-ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΑΦΟΠΟΥΛΟΣ-ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΥΡΙΤΣΗΣ

Στον εκλεπτυσμένο κόσμο του Fine Dining, η ομάδα του Delta δημιουργεί αριστουργήματα γαστρονομικής τέχνης. Στον κόσμο των Fine Drinks η ομάδα του LINΕ δημιουργεί μοναδικά κοκτέιλ που εναρμονίζονται με την απόλαυση κάθε πιάτου. Ένα «πάντρεμα» πρωτοποριακό, καθώς το 12ο μπαρ στα 50 καλύτερα παγκοσμίως με το μοναδικό εστιατόριο με 2 αστέρια Michelin στην Ελλάδα δημιουργούν μια συνέργεια, ακολουθώντας πιστά τη φιλοσοφία του Zero Waste.

Το Delta δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία και δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) με στόχο να αποτελέσει έναν πρότυπο γαστρονομικό προορισμό αντάξιο των υψηλών προδιαγραφών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), αναδεικνύοντας συγχρόνως την ελληνική κουζίνα σε όλο τον κόσμο.
Η διαχείριση του εστιατορίου Delta ανήκει στο Δειπνοσοφιστήριον.
deltarestaurant.gr