Μπορώ να αλλάξω τον κόσμο! Το μήνυμα στο ημερολόγιο Lavazza 2022

“Μπορώ να αλλάξω τον κόσμο” το μήνυμα στο ημερολόγιο Lavazza 2022, που παρουσιάστηκε στην τελετή των βραβείων Renaissance στη Φλωρεντία. Παρότρυνση για δράση για θετική αλλαγή,  τώρα, χωρίς καθυστέρηση, με ιδιαίτερη έμφαση στην ικανότητα των ανθρώπων να αφομοιώσουν πλήρως τις αξίες στις οποίες πιστεύουν, καθιστώντας αυτές τις αξίες αναπόσπαστο μέρος της ζωής. Το ημερολόγιο, μέσα από τη φωτογραφία, δημιουργεί μια έκκληση που απευθύνεται σε όλους και αποτυπώνεται μέσα από τις ιστορίες έξι ακτιβιστών που,  που προσπαθούν μέσω της τέχνης κάθε μέρα να αλλάξουν τον κόσμο, φωτογραφημένοι από έναν από τους μεγαλύτερους σκηνοθέτες φωτογραφίας στην ιστορία του κινηματογράφου τον – τρεις – φορές βραβευμένο με Όσκαρ Emmanuel Lubezki.

Το ημερολόγιο Lavazza τους είδε να γίνονται πραγματικοί «αρτιβιστές», ένας όρος που χρησιμοποιείται για να αναφερθεί σε καλλιτέχνες που τοποθετούν τη βιωσιμότητα στο επίκεντρο της νοοτροπίας και της δουλειάς τους και οι οποίοι καταφέρνουν να τη μεταφέρουν, μέσω της αντίληψης και του ταλέντου τους με άμεση συμμετοχή.

Έξι άνδρες και γυναίκες που ασχολούνται με κοινωνικό και περιβαλλοντικό ακτιβισμό μέσω διαφορετικών μορφών τέχνης: ο μουσικός Ben Harper αντιμετωπίζει τις κοινωνικές ανισότητες και ευαισθητοποιεί για τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης. Ο Saype, πρωτοπόρος στη βιώσιμη τέχνη, παράγει μνημειώδη έργα που επικεντρώνονται στην προστασία του πλανήτη και την κοινωνική συνοχή. Η αφγανή ράπερ και πρόσφυγας Sonita Alizada αντιτίθεται έντονα στους αναγκαστικούς γάμους και στο φαινόμενο των παιδιών νυφών. Η σχεδιάστρια κοσμημάτων Shilpa Yarlagadda προωθεί και υποστηρίζει τη γυναικεία ενδυνάμωση. η θαλάσσια βιολόγος Cristina Mittermeier χρησιμοποιεί τη φωτογραφία για να τεκμηριώσει την προοδευτική καταστροφή των ωκεανών. Η χορεύτρια του δρόμου Shamell Bell παλεύει για να σταματήσει ο ρατσισμός, ο σεξισμός και η ομοφοβία.

 «Ο στόχος του Ημερολογίου του 2022 είναι να γιορτάσει τις ιστορίες εκείνων που, με εξαιρετικό καλλιτεχνικό ταλέντο, αφιερώνουν κάθε μέρα της ζωής τους στην εφαρμογή των πεποιθήσεών τους για να κάνουν τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος, και εκείνων που μπορούν να μας προσφέρουν μία  ανοιχτή και μη μολυσμένη προοπτική ικανή να μας απαλλάξει από όλους τους περιορισμούς που θα μπορούσαν να μας κρατήσουν πίσω από το να είμαστε όλοι μαζί για το κοινό μας καλό και αυτό του πλανήτη. Θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα πίστης στη δυνατότητα να αλλάξουμε τον εαυτό μας και, όλοι μαζί, να αλλάξουμε τον κόσμο », δηλώνει η Francesca Lavazza, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου Lavazza.

H Lavazza είναι υπέρμαχος, αλλά και πρωταγωνιστής της πολιτισμικής αλλαγής. Αγκαλιάζει μια νέα κουλτούρα βιωσιμότητας, που δεν παρουσιάζεται μόνο στο ημερολόγιο, αλλά ενσωματώνεται καθημερινά μέσω της δράσης, σε αυτή που θα μπορούσε να είναι μια νέα αφύπνιση της κοινωνικής και περιβαλλοντικής βιωσιμότητας, κεντρικές αρχές της βιώσιμης επιχειρηματικότητας, όπως εκφράζεται από την αποστολή του Ομίλου: «Κάθε μέρα να αφυπνίζει για έναν καλύτερο κόσμο»