Η ομάδα κοσμήματος ΜΕΤΑ Τi στην έκθεση JELO6 PROJECT στο Ζάππειο Μέγαρο 23-26 Φεβρουαρίου

Η νεοσύστατη καλλιτεχνική ομάδα κοσμήματος ΜΕΤΑ Τi στην έκθεση JELO6 PROJECT στο Ζάππειο Μέγαρο στην Αθήνα, 23-26 Φεβρουαρίου, για να απολαύσετε τα έργα της ομάδας αλλά και δημιουργίες από Έλληνες & ξένους καλλιτέχνες κοσμήματος από περισσότερες από 15 διαφορετικές χώρες.

Το JELO6 PROJECT έμπνευσης και διοργάνωσης από τη Νίκη Στυλιανού ενώνει τους σύγχρονους καλλιτέχνες του κοσμήματος από την Ελλάδα και το εξωτερικό και προσκαλεί σε μια βιωματική εμπειρία της κοσμηματικής τέχνης.

Anastasia Kandaraki, Brooch Clamp#10
Lily Preve, Pendant Clouds
AnastasiaManesi, Brooch SelfCare

Κοσμήματα ως αντικείμενα κιναισθητικής εμπειρίας. Σύγχρονοι καλλιτέχνες κοσμημάτων συναντιούνται σε ένα κοινό έδαφος και ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια προσπάθεια να διευρύνουν τα υπάρχοντα όρια, να προωθήσουν το κόσμημα ως μορφή τέχνης και να γιορτάσουν την καθηλωτική εμπειρία του σώματος ως καμβά εν κινήσει.

Eugenia Feroussi, brooch je t’amour worn
MariaKarystinou, Brooch Is it beating
Varvara Vidalaki, Necklace Bracelet New Opportunity
DimitraPapamerkouri, object place measure

ΜΕΤΑΤi

Την άνοιξη του 2023, οκτώ Ελληνίδες δημιουργοί κοσμήματος, γυναίκες σε διαφορετικές ηλικίες και φάσεις ζωής δημιούργησαν μια καλλιτεχνική ομάδα με το όνομα META Ti: Αναστασία Κανδαράκη, Αναστασία Μάνεση, Βαρβάρα Βιδαλάκη, Δήμητρα Παπαμερκούρη, Ευγενία Φερούση, Λίλη Πρεβέ, Μαρία Καρυστινού και Φωτεινή Λύρα.

Fotini Lyra, Brooch Amarcord

Γνωρίστηκαν στη διάρκεια των σπουδών τους στη Σχολή Σύγχρονου Κοσμήματος ΑΝΑΜΜΑ, με συνδετικό κρίκο τη δασκάλα τους και δημιουργού της Σχολής, Αναστασία Κανδαράκη.

Η αγάπη για το σύγχρονο κόσμημα τις ενώνει και τις κινητοποιεί.

ΜΕΤΑ, με κινητήριο δύναμη τη διαφορετικότητά και μέσα από συλλογική δουλειά, ομαδικό πνεύμα και αλληλοσεβασμό, εξερευνούν νέους δρόμους στην καλλιτεχνική τους πορεία.

ΜΕΤΑ, με την επιθυμία να επικοινωνήσουν την οπτική της ομάδας ως προς το σύγχρονο κόσμημα, επιδιώκοντας την αλληλεπίδραση με το κοινό, μέσα από εικαστικά πρότζεκτ, εκθέσεις και δημόσιες δράσεις.

ΜΕΤΑ Τi! Ας μείνουμε συντονισμένοι!

Ζάππειο Μέγαρο- Αθήνα
23-26 Φεβρουαρίου 2024
Παρασκευή 18.00-21.00
Σάββατο & Κυριακή 11.30-21.00
Δευτέρα 11.30-19.00