Η μαγεία της Αστικής Αρχιτεκτονικής στις διαλέξεις του Λαζαρή Ζαούση

Στις διαλέξεις του στο Κολλέγιο Αθηνών, ο Λαζαρής Ζαούσης μας ξεναγεί στην μαγεία της αρχιτεκτονικής των μεγάλων πόλεων. Συνειδητοποιούμε ότι συνήθως οι συνειρμοί που έχουμε όταν φέρνουμε στο μυαλό μας ένα αστικό περιβάλλον, είναι η μόλυνση, η φασαρία, η αστική πυκνότητα ακόμη κι η εγκληματικότητα. Αυτά όμως ισχύουν για πολλές πόλεις αλλά όχι για όλες. Υπάρχουν πανέμορφες πόλεις που προσφέρουν στους κατοίκους τους υψηλά επίπεδα διαβίωσης αλλά και αισθητικής.

Μέσα από αυτά τα μαθήματα θα γίνει ένα οδοιπορικό ανά τον κόσμο. Θα δούμε πως τα κτίρια των πόλεων δημιουργούν την ατμόσφαιρα της κάθε μιας, αλλά κυρίως πως διαμορφώνουν τον χαρακτήρα της, πως  μιλάνε για την ιστορία, το κλίμα της, την πολιτιστική της κληρονομιά.

Κάθε διάλεξη θα είναι αφιερωμένη στην αρχιτεκτονικής μιας πόλης. Παρίσι, Βιέννη, Ρώμη, Νέα Υόρκη, Λονδίνο και όχι μόνο, θα μπουν στο αρχιτεκτονικό μας μικροσκόπιο!

Εξαιρετικά ενδιαφέρον!

Από 4 Οκτωβρίου 2021 και κάθε Δευτέρα από 19:45 μέχρι 20:45.

Προγράμματα Ενηλίκων Κολλεγίου Αθηνών, στο Ψυχικό.

Τηλέφωνο 210-6748.153

https://www.athenscollege.edu.gr/adult-learning/programs/koinonikes/koinonikes-detail/2021/10/04/%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%AC%CE%BC%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CE%B5%CE%BD%CE%B7%CE%BB%CE%AF%CE%BA%CF%89%CE%BD/i-magia-tis-astikis-arhitektonikis

Ο Λαζαρής Ζαούσης είναι  αρχιτέκτων. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, τελείωσε το Κολέγιο Αθηνών και στη συνέχεια σπούδασε στην Αμερική. Κατέχει δύο πτυχία, BSc in Architecture και Master of Architecture, αμφότερα από το University of Michigan- Ann Arbor. Διατηρεί το προσωπικό του αρχιτεκτονικό γραφείο, έχει εξειδικευτεί σε θέματα αλλαγής χρήσης διατηρητέων ή ιστορικών κτιρίων και διδάσκει ιστορία της Αρχιτεκτονικής.