Η Swatch και το Centre Pompidou σε μια συνεργασία ρολογιών τέχνης

Η αξία του χρόνου έγκειται στην αξιοποίηση του και η Swatch ταυτόχρονα με την πεποίθηση ότι πρέπει να υπάρχει περισσότερος χρόνος για την τέχνη στην καθημερινότητά μας, επαναδιατυπώνει έξι εμβληματικά έργα τέχνης από το μουσείο POMPIDOU σε ρολόγια. Εμπνευσμένα από έργα των Frida Kahlo, Amedeo Modigliani, Robert Delaunay, Vassily Kandinsky και Piet Mondrian, από το διάσημο Παριζιάνικο μουσείο, τα ρολόγια της Swatch κάνουν την τέχνη προσιτή σε όλους, με όλα τα χαρακτηριστικά στοιχεία τους και τις απροσδόκητες λεπτομέρειες που τα κάνουν μοναδικά. Μια συνέχεια της συλλογής αποκλειστικών ρολογιών Swatch Art Special από το 1985, η οποία το 2018 πέρασε στο επόμενο επίπεδο με τη σειρά Museum Journey, για την οποία δημοφιλή μουσεία ανά τον κόσμο, δίνουν στη Swatch πρόσβαση σε καλλιτεχνικά αριστουργήματα.

Μέχρι τώρα, το Rijksmuseum στο Άμστερνταμ, το Thyssen-Bornemisza National Museum στη Μαδρίτη, το Musée du Louvre στο Παρίσι, το The Museum of Modern Art (MoMA) στη Νέα Υόρκη, και τώρα το Centre Pompidou έχουν ανοίξει τις πόρτες τους στη Swatch. Τα έντονα χρώματα και οι διαφανείς λεπτομέρειες είναι χαρακτηριστικά στοιχεία της Ελβετικής μάρκας ρολογιών, ενώ η κατασκευή του κτιρίου του μουσείου από ατσάλι, που μοιάζει να είναι «το μέσα-έξω», με σωλήνες χρωματισμένους στα πρωτεύοντα χρώματα, και τη διάσημη κυλιόμενη σκάλα, γνωστή και ως «κάμπια», κάνουν το Centre Pompidou αναγνωρίσιμο με την πρώτη ματιά και επιτρέπουν στους περαστικούς να ρίχνουν μια κλεφτή ματιά στην τέχνη που βρίσκεται μέσα.

 

Η συλλογή Swatch X Centre Pompidou είναι η πιο πρόσφατη προσθήκη σε μια σειρά συνεργασιών που ξεκίνησε το 1985 με την παρουσίαση του πρώτου ρολογιού Swatch Art Special με τον Kiki Picasso στο συγκεκριμένο μουσείο. Το 1999, ένας από τους αρχιτέκτονες του κτιρίου, ο Renzo Piano, μετέφρασε την αρχιτεκτονική ταυτότητα του κτιρίου στο ρολόι Swatch JELLY PIANO.

Την ίδια χρονιά, κατά τη διάρκεια της ανακαίνισης του Centre Pompidou, η Swatch δημιούργησε τη μεγαλύτερη διαφημιστική πινακίδα εξωτερικού χώρου στον κόσμο για να «ντύσει» την πρόσοψή του. Έγραφε “Vous aussi, vous êtes notre musée,” το οποίο σημαίνει “Και εσείς επίσης, είστε το δικό μας μουσείο” και μπήκε στο βιβλίο Ρεκόρ Γκίνες.

Η συλλογή Swatch X Centre Pompidou θα είναι διαθέσιμη online και στα καταστήματα από τις 10 Μαρτίου 2022. Η συλλογή θα διατίθεται και στη boutique του Centre Pompidou και στο centrepompidou.fr Μια special συλλογή Swatch X YOU Centre Pompidou με έξι διαφορετικά σχέδια θα είναι διαθέσιμα online και σε επιλεγμένα καταστήματα Swatch από τις 24 Μαρτίου 2022.