Τα γούρια της LUISANT για το 2023: Ρόδον της Ρόδου, Στάχυ & Άμπελος

Τρία υπέροχα γούρια με διαχρονική αισθητική και χρησιμότητα, για τη νέα χρονιά, παρουσιάζει η Luisant, χειροποίητα εσώγλυφα & εξώγλυφα, με τα εμβληματικά σύμβολα από το Ρόδον της Ρόδου, το Στάχυ & την Άμπελο, εγχάρακτα πάνω σε ορεία κρύσταλλο, χρυσό & ασήμι.

Το Ρόδον της Ρόδου είναι σύμβολο ομορφιάς, μακροζωίας, γονιμότητας & σοφίας, ζευγαρώματος αλλά και αιωνιότητας, ευημερίας. Το πάθος ως ιερός καρπός της Αφροδίτης. Στα παλιά νομίσματα της Ρόδου εμφανίζεται συχνά ένα άνθος σαν ιβίσκος, το δικό τους ρόδο – τριαντάφυλλο (η ροδιά καλλιεργείται στο νησί από αρχαιοτάτων χρόνων).

Το Στάχυ συμβολίζει την Αφθονία, την Γονιμότητα, την Ανάσταση, την Καρποφορία, την Αναγέννηση, την Ειρήνη. Τα στάχυα ενσαρκώνουν τον μέγιστο πλούτο όταν είναι πλήρη και ώριμα. Αγαθά και Ευζωΐα. Ο Αυτοκράτορας Ναπολέων & η Ζοζεφίνα, επέλεγαν το στάχυ ως σύμβολο εξουσίας & ισχύος για τα διαδήματα τους.

Άμπελος, το σταφύλι, ταυτίστηκε µε τη γενναιόδωρη θεότητα της φύσης, σύμβολο χαράς και καλοτυχίας, υπομονής & ευθυμίας. Για τους Έλληνες το αμπέλι σημαίνει, όπως γράφει ο Οδυσσέας Ελύτης: «Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα, στο τέλος θα δεις να σου απομένουν μια ελιά, ένα αμπέλι κι ένα καράβι. Που σημαίνει: µε άλλα τόσα την ξαναφτιάχνεις»

Όλα τα γούρια είναι εδώ: www.luisant.gr

Η Luisant είναι μια σύγχρονη Ελληνική εταιρεία διαδικτυακής πώλησης (παγκοσμίως), χειροποίητων κοσμημάτων από χρυσό 18Κ και 22Κ, δεμένων με διαμάντια, πολύτιμους και ημιπολύτιμους λίθους. Οι πέτρες σκαλίζονται στο χέρι με μεγάλη προσοχή στην λεπτομέρεια. Τα κοσμήματα κατασκευάζονται από έμπειρους κοσμηματοποιούς. Οι συλλογές μας φέρουν την υπογραφή και την μοναδικότητα της Luisant. Ανανεώνονται συνεχώς, ακολουθώντας τις σύγχρονες τάσεις, ενώ σέβονται την αισθητική και την παράδοση της λαμπρής Ελληνικής αργυροχρυσοχοΐας.