Sukhi Prem: 10 πράγματα που μου δίδαξε ο κήπος μου για την ζωή!

Η Sukhi, είναι μια εκπαιδευμένη θεραπεύτρια και coach, που με τις μοναδικές της δεξιότητες βοηθάει τους ανθρώπους να βρουν τον αληθινό τους εαυτό να εντοπίσουν τις  περιοριστικές πεποιθήσεις και πλάνες που έχουν υιοθετήσει στην ζωή τους, να έρθουν σ’επαφή και ν’ακούσουν την εσωτερική τους φωνή, ώστε να βρεθούν και πάλι στην δική τους προσωπική πορεία και να ανακαλύψουν τον δρόμο για την ευτυχία. Να μεταμορφωθούν. Η αναζήτηση της ευτυχίας πιστεύει η Sukhi, είναι μια συνεχής εσωτερική δουλειά που βαθμιαία οδηγεί από το σκοτάδι στο φως. Ο διαλογισμός προσθέτει, είναι μια απόλυτα χαλαρή κατάσταση συνείδησης, μια όμως πλήρης παρουσία, που μας μεταφέρει στο “εδώ και τώρα”, στο σημείο δηλαδή που χρειάζεται κάποιος να βρίσκεται για να «σωθεί»! 

Η Sukhi, έχει σπουδάσει Θετική Ψυχολογία και NLP, Coaching Counseling and Mentoring. Είναι master στο Ρέικι , έχει υπάρξει Sanyasin του Όσσο, ενώ έχει ταξιδέψει κυριολεκτικά σε όλο τον πλανήτη. Οι  περιπέτειες που έχει ζήσει και οι ιστορίες που μπορεί να διηγηθεί αποτελούν υλικό για πολλά βιβλία. Βουνά, ηφαίστεια, καταδύσεις, ιεροί χώροι λατρείας, διαφορετικές κουλτούρες, μοναδικοί άνθρωποι και προορισμοί, που της έμαθαν όπως λέει να είναι ευγνώμων και να απολαμβάνει  ένα κόσμο στον οποίο είναι απλώς επισκέπτης. Αν έχεις τα μάτια, την ψυχή και την καρδιά σου ανοιχτά, όλα έχουν να  σου  μάθουν κάτι, συμπληρώνει. Όπως ο κήπος του σπιτιού της ο οποίος αποδείχτηκε μεγάλος δάσκαλος!

1- Η προετοιμασία είναι το κλειδί: Αν δεν φροντίσεις να ξεκινήσεις καλά “διαβασμένος” (για οπουδήποτε και για οτιδήποτε), στον δρόμο της εξέλιξης,  θα συναντήσεις προβλήματα που θα επηρεάσουν αρνητικά το τελικό και ίσως επιθυμητό αποτέλεσμα.

 2- Η ισορροπία οδηγεί στην επιτυχία:  Όχι πάρα πολύ, ούτε πολύ λίγο. Το μέτρο είναι πάντα ο χρυσός κανόνας. Νερό, ήλιος/φως, θρέψη. Στοιχεία που πρέπει να βρίσκονται σε δόσεις αρμονίας για να “ανθίσει” ο κήπος.

3- Η υπομονή είναι αρετή:  Όλα έρχονται στον δικό τους χρόνο. Αν “βιάζεις” χρονικά τις συνθήκες, παρεμβαίνεις αρνητικά στην πορεία ζωής πραγμάτων και καταστάσεων  και κατ’επέκταση στο τελικό αποτέλεσμα.

4- Κατανόηση της διαφορετικότητας:  Αντίληψη και αποδοχή της ιδιαιτερότητας του κάθε φυτού. Απολαύστε τα θετικά και σεβαστείτε την βιοποικιλότητα που προσφέρει απλόχερα ο κόσμος μας.

5- Πολλές φορές το “λιγότερο είναι περισσότερο”: Απομακρύνετε ότι περίσσιο βρίσκεται, λεηλατεί και εμποδίζει, τον δρόμο της υγιούς ανάπτυξης. Ουκ εν τω πολλώ το ευ.

6- Αντιμετωπίστε την προσκόλληση:  Μετακινηθείτε. Αλλάξτε τις συνθήκες που δεν ευνοούν την πρόοδο και την εξέλιξη, αλλιώς το μάθημα θα είναι η φθορά. Σαπίζει ότι δεν αναπνέει!

7- Απομακρύνετε τα παράσιτα: Εάν δεν τα ελέγξετε εγκαίρως, μπορούν να καταστρέψουν ολόκληρο τον κήπο. Να έχετε το νου σας σε ότι τοξικό μπορεί δυνητικά να απειλήσει την ευζωία σας.

8- Μην υποτιμάτε την υποστήριξη/θρέψη:  Νοιαστείτε και φροντίστε να προσφέρετε ότι είναι αναγκαίο για να βοηθήσετε την ” άνθιση”. Στην συνέχεια, η φύση θα κάνει την δουλειά της.

9- Σεβασμός στον κύκλο της ζωής: Ο χειμώνας είναι απαραίτητος για την ανασυγκρότηση και αναγέννηση της γης. Μην βιάζεστε. Ο ήλιος εμφανίζεται μετά το σκοτάδι.

10- Εκτιμήστε την σιωπή, συνειδητοποιήστε το θαύμα της ζωής: Βιώστε κάθε στιγμή. Η ζωή δεν βρίσκεται στο μέλλον, ούτε σε αυτά που ζήσατε στο παρελθόν. Συμβαίνει εδώ, τώρα!

Περισσότερα για τη Sukhi Prem στο: https://www.premsukhi.com/