Αν μετράτε και το αλάτι, τότε τα υλικά είναι 3! Απίθανη γεύση, μοναδικά τραγανά, εξαιρετικό σνακ, αλλά και συμπλήρωμα σε σαλάτες. Βράζετε όσα ρεβίθια θέλετε. Να είναι μαλακά αλλά να μην λιώνουν. Στην χύτρα που τα έβρασα, 25 λεπτά. Χρησιμοποίησα ρεβίθια αναποφλοίωτα. Τα στραγγίζετε και τα απλώνετε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
Τα βάζετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200β. για 10 λεπτά, να φύγει η υγρασία.
Τα βγάζετε, ραντίζετε με ελαιόλαδο. Δεν θέλει πολύ. Εμένα μου έπεσε παραπάνω και όταν τα έβγαλα τα τοποθέτησα πρώτα σε χαρτί κουζίνας να τραβήξει το παραπάνω λάδι. Αλατίζετε. Ανακατεύετε καλά και ξαναβάλετε στον φούρνο για 40 περίπου λεπτά, να πάρουν χρώμα.
Βγάζετε και ορμάτε!!!
*Μπορείτε αν θέλετε να προσθέτετε πάπρικα ή κύμινο ή ρίγανη, ή σκόρδο σκόνη, αφού ψηθούν όμως, γιατί αλλιώς θα πικρίσουν αν κρυώσουν και δεν φαγωθούν αμέσως !