Ζάχος Grill στη Βουλιαγμένη: Το σουβλάκι θεσμός στα Νότια

Ο Ζάχος όπως τον λέμε όλοι εμείς ή για όσους δεν τον ξέρουν καλά, το  Ζάχος Grill στη Βουλιαγμένη είναι θεσμός. Μιλάμε για σουβλάκι με ιστορία, απίστευτης νοστιμιάς, πιστούς θαμώνες και ίσως το καλύτερο location της Αττικής.

Σε προνομιακό σημείο στην είσοδο της Βουλιαγμένης, με θέα στον κόλπο της, έχει ταυτιστεί με την περιοχή όπως και η Aqua Marina. Tα ξακουστά καλαμάκια του, το πεντανόστιμο κοτόπουλο, τα μπιφτέκια στα κάρβουνα, ο γύρος, τα τυλιχτά και φυσικά οι πατάτες του με την διάσημη σως (σήμα κατατεθέν του μαγαζιού), είναι λόγοι αγάπης και πίστεως. Οι φανατικοί του, μεταξύ αυτών και η υπογράφουσα, δεν χάνουμε ευκαιρία να τον τιμήσουμε, ίσως περισσότερο τους καλοκαιρινούς μήνες, όπου η αρμύρα πάνω μας μετά το μπάνιο, κάνει τα σουβλάκια νοστιμότερα!

Με τον ίδιο, σχεδόν αρχαίο κατάλογο και δύο ακόμα μαγαζιά, στη Βάρκιζα και στη Γλυφάδα (Ζαχούλης), ο Ζάχος, αντιπροσωπεύει εδώ στα Νότια τα σουβλάκια της καρδιάς μας (εμείς βέβαια ψηφίζουμε δαγκωτό Βουλιαγμένη).

Δεν κάνουν κρατήσεις και αν δεν θέλετε να περιμένετε όρθιοι ν’αδειάσει τραπέζι, φροντίστε να πάτε νωρίς. Ανοιχτά από το μεσημέρι μέχρι αργά το βράδυ.

Ζάχος Grill,  Ερμού 1 Βουλιαγμένη

Κείμενο Τζένη Φραγκούλη