Mayan: Το πρώτο εστιατόριο του Maitre Rotisseur Σταμάτη Τσίλια

Στον Κεραμεικό το πρώτο εστιατόριο του Maitre Rotisseur Σταμάτη Τσίλια, του  σεφ  που αγαπά ιδιαίτερα την κουζίνα Nikkei (Ιαπωνική – Περουβιανή κουζίνα), και η εμπειρία του σε αυτή είναι ιδιαίτερα μεγάλη.

Ο ξεχωριστός Σταμάτης Τσίλιας, που ξεκίνησε τα πρώτα του μαγειρικά βήματα στην Αμερική, συνέχισε ως επικεφαλής σε εστιατόρια υψηλής γαστρονομίας, με την μαγειρική του να επηρεάζεται κυρίως από τις αρχές της Ασιατικής κουζίνας, έχει βραβευτεί πολλάκις από θεσμούς και διοργανώσεις, με ξεχωριστή και τιμητική όμως την βράβευση από την UNESCO για την κοινωνική του προσφορά στην Ελλάδα και το εξωτερικό!

 

Στο νέο του εγχείρημα μένει πιστός στις επιλογές του, καταφέρνοντας να συνδυάσει και να μας εντυπωσιάσει, στοιχεία της κουζίνας-σταυροδρόμι Περού και Ιαπωνίας με νότες από το Εκουαδόρ, τη Βολιβία και την Παραγουάη.

Μαζί με τον πολύτιμο συνεργάτη του λοιπόν Δημήτρη Ζήση, δούλεψαν με αγάπη, επιμονή, νέες ιδέες και μας υποδέχονται στο ΜΑΥΑΝ, Μεγάλου Αλεξάνδρου 114, ΤΚ 10435 Τηλ. 2162020065.

Υπεύθυνος για τον σχεδιασμό του μινιμάλ εξαιρετικού χώρου είναι ο Παναγιώτης Μπάφης (Bafis & Partners Architects).

Τη λίστα κρασιών έχει αναλάβει προσωπικά ο chef Σταμάτης Tσίλιας μαζί με τον Mixologist Άρη Χατζηαντωνίου που είναι υπεύθυνος για τα κοκτέιλ, ενώ η γλυκιά λίστα του μενού είναι δια χειρός  Pastry Chef Θανάση Τσαγκλιώτη. Να σημειωθεί ότι η μεγάλη λίστα κρασιών είναι Ελληνικού Αμπελώνα, Ισπανίας, Χιλής.

Ο σεφ Σταμάτης Τσίλιας είναι «culinary art director» του “Μολών Λαβέ” στη Μόσχα, το οποίο έχει αποσπάσει βραβεύσεις και διακρίσεις, όπως αυτή του καλύτερου έθνικ εστιατορίου, με 3 χρυσούς σκούφους και τα τελευταία 3 χρόνια επιτελεί «chef consultant» του εστιατορίου Blue Lagoon by Aliento experience στο Elounda beach της Κρήτης το οποίο για το 2021 απέσπασε το βραβείο Best Sushi Restaurant.