Executive Chef στο Elaia του Kapsaliana Village Hotel ο chef Παύλος Κυριάκης!

Όταν ο Μύρων και η Έλενα Τουπογιάννη κατέληξαν στο νέο Executive Consultant Chef του Kapsaliana Village Hotel, τον Παύλο Κυριάκη, το βασικό κριτήριο δεν ήταν το αστέρι Michelin που κατέκτησε & η πρώτη θέση του το 2023 στη λίστα του  FNL με τους 100 πιό επιδραστικούς σεφ της Ελλάδας, αλλά η διαδρομή και το έργο του ως περιηγητής στις κουζίνες όλου του πλανήτη.

Με βαθιά περιέργεια για την τέχνη της μαγειρικής, ασίγαστο πάθος γνώσης στοχεύει  στην αριστεία, θητεύοντας πλάι σε συναδέλφους του με κορυφαίες διακρίσεις. Ξεκίνησε με Γάλλους δασκάλους όπως τον Herve Pronzato & τον Arnaud Bignon , κοντά στον οποίο & στην σπουδαία Σπονδή έμεινε 6 χρόνια. Ακολούθησαν οι 3άστεροι Pierre Gagnaire, Guy Savoy, το Le Cinq και Le Pré Catelan στο Παρίσι, το Azurmendi στο Bilbao, το Βenu στο San Fransisco, το Flocons de Sel αλλά και το Enoteca Pinchiorri στην Φλωρεντία, με την «καλύτερη κάβα στον κόσμο».

Τώρα, ο Παύλος Κυριάκης προσθέτει ένα ακόμα προσεκτικό βήμα του, στη συνεχώς ανοδική σταδιοδρομία του, αυτό της ανανέωσης της κουζίνας του Elaia Restaurant στο Kapsaliana Village Hotel!

Η αυθεντικότητα, η ιστορία, η παράδοση της Κρήτης και της γαστρονομίας της, η άριστη αναβίωση αυτού του οικισμού του 16ου αιώνα, η ανέπαφη από τη φθορά του χρόνου ταυτότητα του χωριού  ξενοδοχείου με έμβλημα του την ελιά, ήταν το δέλεαρ για τον φιλομαθή καλλιτέχνη της γεύσης.

Και όπως χαρακτηριστικά είπε ο ίδιος ο chef: «Στόχος μου είναι το Elaia Restaurant να γίνει ο νέος γαστρονομικός προορισμός στην Μεγαλόνησο γιατί τα Καψαλιανά σε προδιαθέτουν να βρείς την κατάλληλη πρώτη ύλη. Με τα δικά μας υλικά και δοκιμασμένες τεχνικές θα δώσουμε το μέγιστο της γεύσης, της υφής και της εμπειρίας. Τα μποστάνια του χωριού και η αναζήτηση των καλύτερων τοπικών προϊόντων από τις φάρμες σε όλο το θαλερό Ρέθυμνο για κάθε ένα από τα φαγητά του μενού μας, με εμπνέουν για δημιουργία».

Η ανανέωση του πρωινού, του υπέροχου πρώτου γεύματος της ημέρας, ο σεβασμός στην παράδοση με άριστες τεχνικές μαγειρέματος γιά το μεσημέρι & ένα γαστρονομικό fine dining για το δείπνο, θα φέρουν από φέτος την υπογραφή με το έμπειρο άγγιγμα του Παύλου στις γεύσεις του χωριού – ξενοδοχείου μας.