Στην Σκύρο, τα υπέροχα παραδοσιακά αμυγδαλωτά τους, είναι γεμισμένα με μέλι!

Θα πω την αλήθεια. Μέχρι στιγμής στην λίστα με τα αμυγδαλωτά που ξεχωρίζω, αυτά της Άνδρου και της Μονεμβασιάς είχαν πρωτοκαθεδρία. Τα Σκυριανά όμως αμυγδαλωτά του Χιώτη, διεκδίκησαν δικαιωματικά θέση στην τριάδα και την κατέλαβαν. Το γέμισμα με το θυμαρίσιο Σκυριανό μέλι που είναι ορατό στο δάγκωμα, δίνει το γευστικό τους στίγμα το οποίο τα κάνει πολύ ξεχωριστά.

Τα ντόπια αγνά υλικά και το μεράκι δεδομένα. Το γέμισμα με το θυμαρίσιο μέλι, έκπληξη. Το χαμόγελο της Έφης Χιώτη όμως, ψυχή των γλυκών Χιώτη, σε σκλαβώνει. Με καμάρι εξηγεί την ποιότητα των αμυγδαλωτών τους και δεν ησυχάζει αν δεν γευτείς, με το παραπάνω (ένα δεν είναι ποτέ αρκετό…), τα φρεσκοδημιουργημένα αφράτα αμυγδαλωτά της.

Για να πάει κάτω το γλυκό καλύτερα, σε κερνάει το ευκολόπιοτο αρωματικό λικέρ της από αρμπαρόριζα, πριν συνεχίσεις την γευσιγνωσία στα λουκούμια μελιού. Το πολύ καλό ντόπιο Σκυριανό θυμαρίσιο μέλι και πάλι κάνει την διαφορά. Τους δίνει γευστικό χαρακτήρα και άρωμα. Τα λουκούμια βγαίνουν σε πιο μεγαλούτσικες μπουκιές από τα αμυγδαλωτά, που είναι ιδανικά σε μέγεθος.

Περιδιαβαίνοντας στα όμορφα σοκάκια της χώρας, ένας ακόμα λόγος να σταματήσετε στον Χιώτη είναι τα ολόφρεσκα παγωτά τους, φτιαγμένα από τους ίδιους, με φρέσκο ντόπιο γάλα. Και μαντέψτε! Έχουν παγωτό με γεύση Σκυριανό αμυγδαλωτό!

Δηλώνω big fan!

Παραγγελίες/αποστολές για τα καλούδια τους γίνονται, και αναλαμβάνουν γάμους βαφτίσεις και γενικά εκδηλώσεις. Τηλ. 2222093421, 2222 091761.

Κείμενο Τζένη Φραγκούλη