Αιδηψός: Στο Spa resort της Βόρειας Εύβοιας

Η Αιδηψός, ένα από τα διασημότερα τουριστικά θέρετρα της Ελλάδας, ένας προορισμός για όλες τις ηλικίες, ανανεωμένη ριζικά, με σύγχρονα ξενοδοχεία, εστιατόρια, ταβέρνες, beach bars, και όλα όσα επιθυμεί κανείς για να περάσει ξένοιαστα στις διακοπές του, έχει πλεονεκτήματα που δεν βρίσκονται αλλού.

Τα ιαματικά της νερά, ένας φυσικός πλούτος που δίνει την ευκαιρία για αναζωογόνηση, χαλάρωση και ευεξία,  είναι από τα πιο σημαντικά στην Ελλάδα, απόδειξη ότι μέχρι και σήμερα, όταν λέμε ιαματικά λουτρά στο μυαλό έρχεται πρωτίστως  η Αιδηψός.

Η παραδοσιακή λουτροθεραπεία η οποία απευθύνεται σε όλους όσους επιθυμούν να συνδυάσουν τις διακοπές τους με υπηρεσίες πρόληψης, διατήρησης ή βελτίωσης της υγείας τους μέσω προγραμμάτων ολικής αναζωογόνησης και χαλάρωσης, στην Αιδηψό ανεβαίνει επίπεδο. Οι ιαματικές πηγές με τα υπέρθερμα νερά (αναφέρονται ως τα θερμότερα στην Ευρώπη), έχουν καταγραφεί από τον Αριστοτέλη και τον Πλάτωνα, ενώ ήταν προορισμός θεραπευτικός για τους Ρωμαίους και Βυζαντινούς αυτοκράτορες. Το παλαιό υδροθεραπευτήριο «Αγίων Αναργύρων», που κατασκευάστηκε πριν το 1950 έχει χαρακτηριστεί ως νεότερο, διατηρητέο μνημείο, ενώ τα πολλά υδροθεραπευτήρια που υπάρχουν στην πόλη δίνουν πολλές δυνατότητες επιλογής.

Η Αιδηψός όμως, με τα πανέμορφα νεοκλασικά της, την παραθαλάσσια ομορφιά της,  προσφέρει πολλά περισσότερα. Οι νέες περιηγητικές διαδρομές του Τελεθρίου Ορους και οι υποδομές στην πολλών χιλιομέτρων ακτογραμμή του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού, συν τις πολιτιστικές-ιστορικές εμπειρίες δράσεις, κάνουν το όλο πακέτο ιδιαίτερα ελκυστικό!

Επιλέον τα καταπράσινα Λιχαδονήσια! Οι 7 ακατοίκητες νησίδες, που με το απέραντο γαλάζιο τους δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τα τα παραδεισένια εξωτικά νησιά είναι δημιούργημα ηφαιστειακής δραστηριότητας, προσφέρουν εκπληκτικής ομορφιάς τοπίο, αξέχαστο μπάνιο, καλό φαγητό και εμπειρία χαλάρωσης ασύγκριτη.  Το όνομά τους οι Λιχάδες, το οφείλουν σύμφωνα με την μυθολογία στον Λίχα, τον δούλο του Ηρακλή, ο οποίος του παρέδωσε τον χιτώνα της Δηιάνειρας. Σύμφωνα με τον μύθο ο Ηρακλής θεώρησε υπαίτιο τον Λίχα για τον χιτώνα και τον εκσφενδόνισε στην θάλασσα. Από τα κομμάτια και το αίμα του σχηματίστηκαν οι Λιχάδες.

Σε γεύμα εργασίας με τον Δήμαρχο Ιστιαίας-Αιδηψού Γιάννη Κοντζιά και τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Λουτρών Αιδηψού Θοδωρή Ρουμελιώτη  συζητήσαμε για το άνοιγμα στην τουριστική αγορά της Ελλάδος που επιχειρεί ο Δήμος Ιστιαίας-Αιδηψού, με στόχο να θυμίσει τα αναρίθμητα πλεονεκτήματα του, τις απαράμιλλες ομορφιές, τα μοναδικά εναλλακτικά τουριστικά προϊόντα και τις Value for Money υπηρεσίες, που δυστυχώς λόγω της καταστροφικής φωτιάς του 2021 και των μεγάλων ζημιών στην ευρύτερη περιοχή της Βόρειας Εύβοιας, συχνά ξεχνιούνται.

Όπως σημειώνει ο Δήμαρχος Ιστιαίας-Αιδηψού κ. Ιωάννης Γ. Κοντζιάς :

«Ο Δήμος Ιστιαίας – Αιδηψού διαθέτει ένα μοναδικό γεωμορφολογικό ανάγλυφο και ένα πλούσιο πολιτιστικό και ιστορικό υπόβαθρο για κάθε ταξιδιώτη που θα θελήσει να τον επισκεφθεί. Οι πολλαπλές μορφές τουρισμού που αναπτύσσονται στην περιοχή ικανοποιούν κάθε γενικό και ειδικό ενδιαφέρον των επισκεπτών. Πρόκειται για έναν τόπο που μπορεί και θέλει να κεντρίσει το ταξιδιωτικό ενδιαφέρον όλο το χρόνο. Με βασικό σημείο αναφοράς την πρώτη πόλη Θερμαλισμού και Ευεξίας στην Ελλάδα και τον κόσμο, την Αιδηψό, αλλά και τις νέες επισκέψιμες πολιτιστικές διαδρομές, οι οποίες αναδεικνύουν τους ιστορικούς συνδέσμους των Αθηναίων με τον τόπο μας, τον «Αυθεντικό Μαραθώνιο Κολύμβησης» στο Αρτεμίσιο, τις νέες περιηγητικές διαδρομές του Τελεθρίου Ορους και τις υποδομές στην πολλών χιλιομέτρων ακτογραμμή του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού, είμαστε έτοιμοι στην συνάντηση αυτή να επανασυστήσουμε την Αιδηψό και τον Δήμο Ιστιαίας – Αιδηψού ως τον ιδανικό τουριστικό, αθλητικό, πολιτιστικό-ιστορικό και εναλλακτικό προορισμό όλων.»

Ακολούθως ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Λουτρών Αιδηψού κ. Θοδωρής Ρουμελιώτης επισημαίνει ότι:

«Σκοπός μας,  η προώθηση και προβολή της Λουτρόπολης της Αιδηψού και των ευρύτερων τουριστικών περιοχών. Η Αιδηψός είναι παγκοσμίως γνωστή για τα ιαματικά της νερά, ένα φυσικό πλούτο ο οποίος δίνει την δυνατότητα στον επισκέπτη να περάσει στιγμές χαλάρωσης και ευεξίας. Είναι το τουριστικό κέντρο της βορείου Εύβοιας και προσφέρει όλες τις μορφές τουρισμού με σημαντικότερη αυτή του ιαματικού. Με αφορμή λοιπόν την έναρξη της τουριστικής σεζόν κάνουμε κάλεσμα στον τουριστικό κόσμο να επιλέξει την Αιδηψό για τις καλοκαιρινές του διακοπές!”