Ξενοδοχείο igloo για το Βόρειο Σέλας

Το Levin Iglut- Golden Crown είναι ένα ξενοδοχείο igloo που στοχεύει να προσφέρει στους επισκέπτες του την καλύτερη εμπειρία του igloo με θέα στο Βόρειο Σέλας, στη Φινλανδική Λαπωνία. Προσφέροντας πλήρως μονωμένα και θερμαινόμενα igloos από γυαλί, το Golden Crown – Levin Iglut προσφέρει μια αξέχαστη εμπειρία στην κορυφή Utsuvaara Fell, 10χλμ. από το χιονοδρομικό κέντρο Levi.

της Μαυρέτας Πολίτη

Τα πρώτα τέσσερα igloos από γυαλί χτίστηκαν το 2008. Τώρα διαθέτει 24 γυάλινα igloos που συμπληρώνονται από ένα εστιατόριο υψηλής γαστρονομίας και το Northern Lights House, το οποίο μπορεί επίσης να φιλοξενήσει επισκέπτες και εκδηλώσεις.

Το Levin Iglut – Golden Crown βρίσκεται σε υψόμετρο άνω των 340 μέτρων στην αγκαλιά του Levi Fell με θέα στο ήσυχο τοπίο Fell. Βρίσκεται 180 χιλιόμετρα βόρεια του Αρκτικού Κύκλου, περίπου 10 χιλιόμετρα από το τουριστικό θέρετρο Levi και 20 λεπτά με το αυτοκίνητο από το κοντινότερο διεθνές αεροδρόμιο Kittilä.

Τα igloos καλύπτονται πλήρως με μονωμένο θερμαινόμενο γυαλί, έτσι ώστε ο ουρανός το βράδυ, το Βόρειο Σέλας, να βρίσκεται ακριβώς από πάνω σας.

Κάθε ένα από τα igloos διαθέτει ηλεκτρικά θερμαινόμενο μη γυαλιστερό γυαλί, κλιματισμό, μικρή κουζίνα, ντους και τουαλέτα, σύνδεση Wi-Fi και ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα κρεβάτια, τα οποία μπορείτε να ρυθμίσετε στην επιθυμητή θέση για να παρακολουθείτε τον ουρανό, την θέα στο βουνό ή απλά για να κοιμηθείτε όπως σας βολεύει. Το μέγεθος κάθε igloo είναι 23 m2.

Υπάρχουν δύο κατηγορίες igloo, Premium και Superior. Τα Premium igloos βρίσκονται στην πρώτη σειρά με την καλύτερη δυνατή θέα στο τοπίο.

 

Η τιμή για ένα igloo ποικίλλει από € 350 έως € 770 ανάλογα με την εποχή.

Στους επισκέπτες που επιθυμούν περισσότερο χώρο, προσφέρουν τη δυνατότητα για διαμονή στο σπίτι των Northern Lights. Το σπίτι των Northern Lights, το οποίο είναι εν μέρει χτισμένο στο έδαφος, διαθέτει πανοραμικό παράθυρο στο σαλόνι το οποίο προσφέρει θέα στη εντυπωσιακή ομορφιά της φύσης. Με επιφάνεια 123 m2, τα διώροφα δωμάτια του Northern Lights House είναι εξοπλισμένα για να ικανοποιήσουν και τις πιο απαιτητικές ανάγκες. Το Northern Lights House διαθέτει ιδιωτική σάουνα και τζακούζι στη βεράντα. Το Northern Lights House είναι κατάλληλο για 2-4 άτομα.

Το εστιατόριο υψηλής γαστρονομίας, ονομάζεται Aurora Sky και εκεί μπορείτε να απολαύσετε πρωινό και δείπνο με Σκανδιναβικές γεύσεις σε δύο διαφορετικούς χώρους. Στον επάνω όροφο, το δείπνο σας συνοδεύεται από ανεμπόδιστη θέα στον ουρανό, ενώ στο ισόγειο μπορείτε να απολαύσετε το γεύμα σας με τη ζεστή λάμψη του τζακιού. Στα πιάτα του το Aurora Sky, χρησιμοποιούνται κυρίως  βιολογικές πρώτες ύλες και τοπικά προϊόντα.

Εμπειρία αξέχαστη!

Περισσότερες πληροφορίες: www.leviniglut.net