Ο Γιώργος Λουλούδης στην Gallery Genesis με τα “Κτίσματα: Θεμέλια της Ψυχής”!

Στην Gallery Genesis, σε καλλιτεχνική διεύθυνση του Γιώργου Τζάνερη και επιμέλεια έκθεσης και καταλόγου του Κωνσταντίνου Σπυρόπουλου Ιστορικού Τέχνης, ο εικαστικός Γιώργος Λουλούδης εκθέτει τα ανοίκεια οικοδομήματα που ζωγραφίζει και που αποτελούν εμφανώς κάτι περισσότερο από απλές λειτουργικές δομές.

«Θα έλεγα ότι για τον ίδιο είναι προβολές του εσωτερικού του κόσμου και φορείς αναμνήσεων. Ο καλλιτέχνης, φαίνεται να χρησιμοποιεί το κτίριο περισσότερο συμβολικά, επιδιώκοντας μέσω αυτού να εκφράσει ψυχικές διαθέσεις. Ανατομώντας τα κτίσματα, δημιουργεί αφαιρετικές συνθέσεις, στις οποίες πραγματεύεται βαθύτερες έννοιες, όπως είναι το ψυχικό τραύμα, η επούλωσή του και η σχέση αυτών των δύο με την ανθρώπινη ύπαρξη.»

«…Τα τωρινά έργα με έφερναν μπροστά σε απόκοσμα κτίρια που φάνταζαν σαν στοιχειωμένα, και μ’ ένα παράδοξο τρόπο έμοιαζαν ζωντανά. Το αίσθημα που μου γεννούσαν με οδήγησε στη διαπίστωση ότι ετούτα τα έργα ήταν διαποτισμένα με ένα έντονο συναισθηματικό φορτίο. Απεικόνιζαν οικοδομήματα του σύγχρονου αστικού τοπίου, βαλμένα όμως σε μια παράλληλη διάσταση, στην οποία αδυνατούσες να προσδώσεις με ευκολία ένα χωροχρονικό στίγμα. Ενδόμυχα, ένιωθα ότι επρόκειτο για φυλακισμένες αναμνήσεις που παρέμεναν εγκλωβισμένες στο λεπτό χώρισμα ανάμεσα στη ζωή και τον θάνατο. Βρίσκονταν σε μια κατάσταση μόνωσης, υπαρκτές και ανύπαρκτες στην ίδια ακριβώς στιγμή, σαν γεννήματα της φαντασίας, προικισμένα με αληθοφάνεια».

Κωνσταντίνος Σπυρόπουλος, Ιστορικός Τέχνης

Διάρκεια έκθεσης: 14 Φεβρουαρίου έως 11 Μαρτίου 2023

Λίγα λόγια για τον Γιώργο Λουλούδη
Ο Γιώργος Λουλούδης γεννήθηκε στη Νότια Αφρική και σε νεαρή ηλικία έφυγε για να εγκατασταθεί μόνιμα στην Ελλάδα. Ασχολήθηκε με τον τουριστικό τομέα αλλά το πάθος του για την τέχνη τον οδήγησε στη ζωγραφική. Σπούδασε ζωγραφική και χαρακτική στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών. Αποφοίτησε από το Β΄ Εργαστήριο του Γιώργου Χαρβαλιά και το Α΄Εργαστήριο Χαρακτικής. Έχει στο ενεργητικό του πολλές εκθέσεις, ατομικές και ομαδικές όπως τη συμμετοχή του στην ART ATHINA το 2021 και το 2022. Ζει στην Αθήνα όπου διατηρεί και το ατελιέ του.

www.gallerygenesisathens.com