Αντιηλιακή, αντιγηραντική προστασία με δείκτη SPF50+. Τι πρέπει να γνωρίζετε.

Η αντιηλιακή προστασία είναι απαραίτητη προϋπόθεση για ένα υγιές δέρμα. Η παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο, έχει βλαβερές συνέπειες για την επιδερμίδα όπως πρόωρη γήρανση, στίγματα, ενώ αυξάνει και τις πιθανότητες για καρκίνο του δέρματος.  Τα αντιηλιακά με δείκτη προστασίας SPF (Sun Protection Factor) 50+ προστατεύουν σε ποσοστό 98%, μπλοκάροντας δηλαδή το 98% της UVB ακτινοβολίας. Τα γνωστά και ως total sun block, προστατεύουν από την ηλιακή ακτινοβολία UVB, καθώς σε αυτή την ακτινοβολία αναφέρεται ο δείκτης SPF. Για την ακτινοβολία UVA δεν υπάρχει δείκτης και το αντιηλιακό προστατεύει από αυτήν μόνο αν το περιέχει τα αντίστοιχα φίλτρα, τα οποία θα πρέπει αναγράφονται στην συσκευασία του. Χρησιμοποιούμε όμως σωστά το αντιηλιακό;

Τα must της αντιηλιακής προστασίας και τα λάθη που κάνουμε

Δεν χρησιμοποιούμε επαρκή ποσότητα αντιηλιακού και άρα δεν έχουμε την απαραίτητη προστασία. Aπλώστε γενναιόδωρα, γιατί καλύτερα περισσότερο παρά λιγότερο.

Δεν το ανανεώνουμε όσο συχνά χρειάζεται.

Φοράμε αντιηλιακό και τις συννεφιασμένες μέρες αφού η υπεριώδης ακτινοβολία διαπερνά τα σύννεφα.

Κοιτάμε πάντα την ημερομηνία λήξης γιατί η προστασία που παρέχεται σε προϊόν που έχει λήξει, δεν θα είναι όσο αποτελεσματική χρειάζεται να είναι.

Αντιηλιακά με δείκτη προστασίας  SPF 50 (στη φωτό, από αριστερά προς τα δεξιά) 

Από την Apivita, αντηλιακή αντιρυτιδική Κρέμα Προσώπου SPF 50 PA++++, με ελιά & 3DPRO ALGAE®  που προσφέρει πρόληψη και μείωση των ρυτίδων με την καινοτομία 3D-PRO ALGAE® και το εκχύλισμα ελιάς. Προστασία από την UVA & UVB ακτινοβολία, προστασία από τη φωτογήρανση και ενυδάτωση.  Επιπλέον με υαλουρονικό οξύ και έγχυμα από τρία είδη βιολογικό τσάι του βουνού.  Πολύ ανθεκτικό στο νερό, χωρίς parabens και σιλικόνες.

Από την  Shiseido Suncare, Expert Sun Aging Protection Lotion, SPF 50+. Η αποκλειστική τεχνολογία WetForce TechnologyTM συνδυάζεται με τα μεταλλικά στοιχεία του νερού ή του ιδρώτα, ενισχύοντας το πέπλο προστασίας του προϊόντος. Το αποτέλεσμα είναι διάφανο, χωρίς να αφήνει λευκά σημάδια στην επιδερμίδα. Προστασία κατά της ηλιακής ακτινοβολίας με το σύμπλεγμα συστατικών του να βοηθά κατά της φθορά της επιδερμίδας και της δημιουργίας ρυτίδων και μαύρων στιγμάτων. Με άνετη, ελαφριά υφή, απορροφάται γρήγορα από το δέρμα και δεν αφήνει λευκά σημάδια.

Από την Vichy, Αντιηλιακή Κρέμα SPF 50+.  Ideal Soleil, για λαμπερό μαύρισμα και 24-ωρη ενυδάτωση. Εμπλουτισμένη με Υαλουρονικό οξύ για εύκολη εφαρμογή χωρίς ίχνη λιπαρότητας. Πολύ υψηλής προστασίας για άνδρες και γυναίκες με ανοιχτόχρωμη κανονική προς ξηρή επιδερμίδα.

Από τη GARNIER AMBRE SOLAIRE, SENSITIVE ADVANCED ANTI-AGE, με δείκτη προστασίας SPF50+ για προστασία από την πρόωρη γήρανση της ευαίσθητης επιδερμίδας. Αντιηλιακό κατάλληλο για ανοιχτόχρωμες και ευαίσθητες επιδερμίδες, χαρίζει ομοιόμορφο μαύρισμα, ενώ παράλληλα προστατεύει από τη φωτογήρανση και την εμφάνιση σκούρων κηλίδων. Η expert anti-age σύνθεσή του, εμπλουτισμένη με mineral pearls, UV filters και δραστικά συστατικά αντιγήρανσης, όπως το υαλουρονικό οξύ και τα αντιοξειδωτικά, συμβάλει στην καταπολέμηση της πρόωρης γήρανσης, ενώ για την αποτελεσματικότερη προστασία του δέρματος, η σύνθεση του, Sensitive Advanced Anti Age Sun-cream είναι ενισχυμένη με 10 φορές περισσότερη Βιταμίνη Ε από άλλες κρέμες της κατηγορίας. Tα αποτελέσματα είναι άμεσα ορατά, καθώς οι ρυτίδες μειώνονται, χαρίζοντας πιο ελαστική και λεία επιδερμίδα. Μακροπρόθεσμα, η εμφάνιση των κηλίδων μειώνεται, και η επιδερμίδα αναζωογονείται.

Από την Κορρές, αντηλιακή κρέμα προσώπου, κόκκινο σταφύλι SPF50. Αντηλιακή, αντιρυτιδική κρέμα με αξιοποίηση των φυτικών βλαστοκυττάρων ενός σπάνιου είδους κόκκινου σταφυλιού, πλούσιο σε αντιοξειδωτικές και αντιγηραντικές ουσίες, προστατεύει από την φωτογήρανση και επανορθώνει τα σημάδια του ήλιου. Ολοκληρωμένη καθημερινή φροντίδα με ενυδάτωση, αντιρυτιδική φροντίδα, με κλινικά αποδεδειγμένη προληπτική και επανορθωτική δράση κατά των πανάδων. Με φυσική βιταμίνη Ε, δερματολογικά ελεγμένη, ανθεκτική στο νερό και στον ιδρώτα, χωρίς parabens και σιλικόνες, ιδανική για όλους τους τύπους δέρματος.

Aπό τη Lancaster, SUN SENSITIVE SOFTENING BODY MILK SPF 50. Γαλάκτωμα σώματος με λεπτόρευστη υφή, που τυλίγει το δέρμα σας με ένα πέπλο απαλότητας. Άνετο στη χρήση, Με μέγιστη ενυδάτωση 100%.  Μειώνει την ερυθρότητα και τους ερεθισμούς κατά 88%. Ενισχύει τη φυσική αντίσταση του δέρματος κατά 91%. Αντιηλιακό υψηλής αντοχής, με μηδενική σιλικόνη και άρωμα για ευαίσθητα δέρματα.