Τα Λουκούμια να είναι Γεράνεια!

Τα Γεράνεια παράγουν τα Λουκούμια τους στην οικογενειακή επιχείρηση από το 1958, στο Λουτράκι της Πελοποννήσου!

Με μια παλιά συνταγή και την επιθυμία να φτιάξουν ένα ξεχωριστό λουκούμι, οι πρωτεργάτες της οικογενειακής επιχείρησης, τα αδέρφια  Ανάργυρος και Κωνσταντίνος Σακελλαρίου βάζουν τις βάσεις για την επιτυχία που ακολούθησε.

Λουκούμια με αμύγδαλο ή χωρίς, σε γεύσεις τριαντάφυλλο, μαστίχα ή περγαμόντο. Λουκούμια φρούτου πασπαλισμένα με κρυσταλλική ζάχαρη, ή λουκούμια πασπαλισμένα με καρύδα.

Τα παραδοσιακά Λουκούμια Λουτρακίου,  παρασκευάζονται σε μεγάλα καζάνια ανάδευσης και υψηλής θερμότητας. Διαδικασία που κρατάει αρκετές ώρες, μέχρι ο μάστορας με την πείρα του να διαπιστώσει πότε το μείγμα είναι έτοιμο και να το  αδειάσει σε τελάρα πασπαλισμένα με ζάχαρη. Εκεί το αφήνει να κρυώσει. Την επόμενη ημέρα, τα λουκούμια που τεμαχίζονται σε διάφορες διαστάσεις, συσκευάζονται και διατίθενται προς κατανάλωση.

Ξεχωριστές και πολύ αγαπητές στα Λουκούμια “Τα Γεράνεια”, της καρύδας και των φρούτων.

Το λουκούμι έχει ιστορία. Από τα χαρέμια των οθωμανών σουλτάνων, στα καφενεία μας, συνοδεύοντας παραδοσιακά τον ψημένο στη χόβολη ελληνικό καφέ, και απαραίτητο κέρασμα στα ορθόδοξα μοναστήρια. Δεν περιέχει λιπαρά και δεν χρειάζεται συντηρητικά, καθώς με τον καιρό γίνεται νοστιμότερο, το γνωστό ξερολούκουμο. Αν είναι εμπλουτισμένο με ξηρούς καρπούς, περιέχει και τα ωφέλιμα λιπαρά των ξηρών καρπών. Δεν χρειάζεται ψυγείο, δεν περιέχει γλουτένη και φυσικά καθόλου ζωικά ή φυτικά λίπη.

Ένα κουτί λουκούμια “Τα Γεράνεια” είναι το must “γλυκό” δώρο φεύγοντας από το Λουτράκι.

Κείμενο Τζένη Φραγκούλη
“Τα Γεράνεια” Γεράνεια, Τέρμα Χατζοπούλου, Λουτράκι Κορινθίας
Τηλέφωνο: +30 27440-23155