Τέλεια τυρόπιτα κανταΐφι με γκοργκοντζόλα

Τέλεια τυρόπιτα και όσοι αγαπούν το μπλε τυρί θα την λατρέψουν. Η τυρόπιτα βέβαια είναι πάντα η αγαπημένη μας πίτα. Σε αυτή την πεντανόστιμη εκδοχή της χρησιμοποιούμε φύλλο κανταΐφι, και γκοργκοντζόλα, που απογειώνει κυριολεκτικά την γεύση. Νοστιμότατη και εμφανίσιμη για τραπέζια και γιορτές. Κριτσανιστή έξω, κρεμώδης πικάντικη γέμιση μέσα, αυτή η τυρόπιτα θα σας αρέσει πολύ.

της Πολυξένης Μέγα

ΥΛΙΚΑ

1 πακέτο φύλλο κανταΐφι

200γρ. τυρί γκοργκοντζόλα θρυμματισμένο με πιρούνι

300γρ. τυρί φέτα, θρυμματισμένη με πιρούνι

4 αβγά

1 λίτρο γάλα

σουσάμι

1/3 φλ. τσαγ. βούτυρο λιωμένο

Πως θα φτιάξετε την τυρόπιτα

1. Χωρίζετε το φύλλο κανταΐφι στα δύο και με τα χέρια το ανοίγετε όσο καλύτερα μπορείτε για να γίνει αφράτο. Στρώνετε το μισό σε καλά βουτυρωμένο ταψί. Από πάνω πασπαλίζετε τα τυριά.

2. Καλύπτετε με το υπόλοιπο φύλλο κανταΐφι και κλείνετε καλά τις άκρες. Περιχύνετε με το λιωμένο βούτυρο. Χτυπάτε με σύρμα χειρός τ’αβγά και προσθέτετε το γάλα. Περιχύνετε με το μείγμα προσεχτικά την τυρόπιτα και πιέζετε ελαφρά το φύλλο με το χέρι προς τα κάτω.

3.  Καλύπτετε την τυρόπιτα με διάφανη μεμβράνη και αφήνετε στην άκρη να απορροφήσει τα υγρά της για μία περίπου ώρα. Αφαιρείτε την μεμβράνη, πασπαλίζετε με το σουσάμι και τοποθετείτε στον φούρνο.

4. Ψήνετε στους 180β. για 1 ώρα, να πάρει όμορφο χρώμα. Όταν βγάλετε την τυρόπιτα, αφήνετε να ξεκουραστεί για λίγο και κόβετε κομμάτια μ’ένα κοφτερό μαχαίρι. Σερβίρετε την τυρόπιτα κομμάτια και απολαμβάνετε! Καλή επιτυχία!