Η τέλεια λεμονάτη σούπα με ρεβίθια και ταχίνι

Η λεμονάτη σούπα με ρεβίθια και ναι, ταχίνι, είναι πραγματικά υπέροχη. Το ταχίνι εκτός του ότι προσθέτει σε ωφέλιμα συστατικά, ανεβάζει γευστικά την παραδοσιακή σούπα με ρεβίθια σε άλλο επίπεδο. Δώστε άρωμα μόνο με δεντρολίβανο γιατί πραγματικά, δεν χρειάζεται τίποτα άλλο. Η σελινόριζα ταιριάζει πολύ και δένει με όλα τα υπόλοιπα υλικά. Τα ρεβίθια σούπα στην πιο τέλεια εκδοχή που έχετε δοκιμάσει. Εγγύηση.

ΥΛΙΚΑ για 4-6 άτομα

1/2 κιλ. ρεβίθια

1/2 φλ.τσαγ. ελαιόλαδο

1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό, καθαρισμένο και ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδου, καθαρισμένες και ψιλοκομμένες

2 καρότα, καθαρισμένα και κομμένα ροδέλες

1/2 φλ.τσαγ. κυβάκια, καθαρισμένη σελινόριζα

1 βιολογικό κύβο ζωμού λαχανικών ή κότας

60 γρ. ταχίνι διαλυμένο σε 4-5 κουταλιές χλιαρό νερό

χυμό από ένα λεμόνι

αλάτι, πιπέρι

1 κουτ. γλ. αποξηραμένο ή φρέσκο δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο

1. Μουλιάζετε σε κατσαρόλα τα ρεβίθια από το βράδυ σε μπόλικο νερό, για τουλάχιστον 12 ώρες. Την επόμενη μέρα τα βάζετε να πάρουν βράση, ξαφρίζετε και συνεχίζεται το βράσιμο για 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Εντωμεταξύ, σε άλλη κατσαρόλα  ζεσταίνετε 1 1/2 λίτρο νερό.

2. Σουρώνετε τα ρεβίθια και τα ξαναβάζετε στην κατσαρόλα με το νερό που έχετε ζεστάνει. Περιμένετε να πάρει βράση, σκεπάζετε και βράζετε σε μέτρια φωτιά για μισή ώρα. Στην συνέχεια δυναμώνετε την φωτιά και προσθέτετε  όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το λεμόνι. Αφήνετε να πάρουν βράση, χαμηλώνετε την φωτιά, σκεπάζετε και σιγοβράζετε για 1 περίπου ώρα.

3. Δοκιμάζετε αν τα ρεβίθια έχουν βράσει και προσθέτετε τον χυμό λεμονιού. Δυναμώνετε την θερμοκρασία να πάρουν βράση, ανακατεύετε και δοκιμάζετε την γεύση. Διορθώνετε αν χρειάζεται. Σε αυτό το σημείο η σούπα θα πρέπει να έχει πήξει ελαφρώς, οι γεύσεις να έχουν δέσει και τα ρεβίθια να είναι έτοιμα. Σερβίρετε την σούπα ζεστή.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Μπορείτε να βράσετε τα ρεβίθια μόνα τους σε νερό, στην χύτρα, για 20 λεπτά (αφού τα έχετε μουλιάσει όλο το βράδυ). Στην συνέχεια τα σουρώνετε και με φρέσκο, ζεστό νερό συνεχίζετε το μαγείρεμα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά όπως περιγράψαμε παραπάνω.