Η τέλεια μαρινάδα ψητού κοτόπουλου για την Τσικνοπέμπτη από τον σεφ Αλέξανδρο Παπανδρέου

Η συνταγή για τέλεια μαρινάδα ψητού κοτόπουλου από τον σεφ Αλέξανδρο Παπανδρέου  για την Τσικνοπέμπτη, συνοδεύεται τέλεια με την οικονομική αλλά εξαιρετική σειρά κρασιών Αλλοτινό από την Ελληνικά Κελλάρια. Τα απαραίτητα συστατικά για μια αξέχαστη Τσικνοπέμπτη είναι η καλή παρέα και το καλό φαγητό. Το μυστικό για να αναδείξεις ένα ψητό κοτόπουλο κρύβεται στο μαρινάρισμα. Ο σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου μας προτείνει μια μοναδική συνταγή για μαρινάδα κοτόπουλου για να απολαύσετε με  την παρέα σας. Συνοδεύστε με τον Λευκό ξηρό οίνο της σειράς Αλλοτινό.

Μαρινάδα για κοτόπουλο

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά – Χρόνος μαριναρίσματος: 30 λεπτά

Υλικά

1 κιλό φιλέτο μπούτι κοτόπουλο

1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
½ φλιτζάνι ηλιέλαιο
1 φλιτζάνι μπύρα

½ φλιτζάνι χυμό λεμονιού
2 κουταλιές καστανή ζάχαρη
1 κουταλιά Worcestershire sauce

1 κουταλάκι μοσχοκάρυδο τριμμένο

1 κουταλάκι κακουλέ τριμμένο

4 κουταλιές μουστάρδα με μέλι

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες και το κοτόπουλο σε μεγάλες μπουκιές και τα τοποθετείτε σε ένα μπολ.

Σε ένα άλλο μπολ τοποθετείτε το ψιλοκομμένο σκόρδο, το ηλιέλαιο, την μπύρα, το χυμό λεμονιού, την καστανή ζάχαρη, την Worcestershire sauce, το τριμμένο μοσχοκάρυδο, το τριμμένο κακουλέ και την μουστάρδα με μέλι και με ένα σύρμα τα χτυπάτε να αναμιχτούν καλά.

Περιχύνετε με το μείγμα το κοτόπουλο με τα κρεμμύδια, ανακατεύετε καλά, σκεπάζετε με μεμβράνη και τοποθετείτε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.

Όταν περάσουν τα 30 λεπτά, αποσύρετε το κοτόπουλο από το ψυγείο, περνάτε τα κομμάτια σε σιδερένια καλαμάκια και ψήνετε στην ψησταριά του σπιτιού σας. Μπορείτε να ψήσετε τα καλαμάκια και σε ένα ραβδωτό τηγάνι, σε δυνατή φωτιά στην κουζίνα σας.

Ο αγαπημένος σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου

Για όσους πάλι προτιμούν μπριζόλες και παϊδάκια, ιδανική συντροφιά θα αποτελέσουν ο Ερυθρός ξηρός οίνος και ο Ερυθρός Ημίγλυκος, της σειράς Αλλοτινό. Και τα δύο αυτά κρασιά συνοδεύουν ιδανικά όλα τα ψητά κόκκινα κρέατα, ενώ το ημίγλυκο απολαμβάνεται άψογα και ως απεριτίφ.Για τους λάτρεις του ροζέ, υπάρχει και η επιλογή του Ροζέ ξηρού οίνου Αλλοτινό. Συνοδεύει αρμονικά τα ελαφρά γεύματα, πιάτα τυριών και σαλάτες.

Το Αλλοτινό συνδυάζει υψηλή ποιότητα και προσιτή τιμή και αποτελεί την καταλληλότερη επιλογή για να συνοδεύσει τα κρεατικά σας. Είτε στο σπίτι, είτε έξω σε παρεΐστικα στέκια, τα κρασιά της σειράς Αλλοτινό, της Ελληνικά Κελλάρια, θα συνοδεύσουν εξαιρετικά κάθε ποικιλία κρεάτων του τραπεζιού της Τσικνοπέμπτης και σίγουρα θα απογειώσουν τις γεύσεις σας, αλλά και τη διάθεση της παρέας σας!

 www.gwc-microsite.gr