To Φεστιβάλ Γαστρονομίας της Ηπείρου ήρθε για να μείνει!

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2023 στην πλατεία της Ζίτσας το Φεστιβάλ Γαστρονομίας με τίτλο “ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΗ ΓΕΦΥΡΑ ΗΠΕΙΡΟΥ”!

Εντυπωσιασμένοι παρακολουθήσαμε live cooking με τοπικά προϊόντα, απίστευτα cocktails από ηπειρωτικά αποστάγματα (αγαπήσαμε το Fresh Area με Debina αφρώδη Οίνο Κτήμα Γκλίναβος, πράσινο μήλο, αγγούρι, βασιλικός),  εξαιρετικά κρασιά από τους οινοποιούς της Ηπείρου  (Zoinos, Γκλίναβος, Κατώγι Αβέρωφ, Βαϊμάκης) και γνωρίσαμε από κοντά και τους παραγωγούς που τιμούν τον τόπο τους και προσέφεραν απλόχερα τις γεύσεις που δημιουργούν να δοκιμάσουμε.

Το Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του σχεδίου της διατοπικής συνεργασίας: “ΓΕΥΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΚΛΕΚΤΕΣ ΙΙ – Ελληνικός Γαστρονομικός Πολιτισμός” που υλοποιεί η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΗΠΕΙΡΟΥ Α.Ε. – Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΕ), σε συνεργασία με 23 Αναπτυξιακές Εταιρίες στην Ελλάδα, στο Πρόγραμμα CLLD/LEADER του ΠΑΑ 2014-2020!

Το Φεστιβάλ προσέλκυσε δεκάδες επισκέπτες που είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μια σειρά από δημιουργικά πιάτα που ετοίμασαν σεφ γνωστού ΙΕΚ μαγειρικής από τοπικά προϊόντα, όπως μέλι, καπνιστή πέστροφα, τυριά, μανιτάρια και άλλα, πλαισιωμένα όπως είπαμε από τοπικά κρασιά, δημιουργώντας μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία για όλους τους παρευρισκόμενους.

Κατά την έναρξη του Φεστιβάλ, εκπρόσωπος της ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΕ παρουσίασε τους στόχους της διατοπικής συνεργασίας ενώ  εκπρόσωπος της αναδόχου διοργανώτριας εταιρείας μίλησε για την γαστρονομική παράδοση της περιοχής και την αναγκαιότητα διασύνδεσης των τοπικών παραγωγών με την τουριστική εμπειρία.

Στους συμμετέχοντες τοπικούς παραγωγούς απονεμήθηκε τιμητικό βραβείο προσφοράς.

Το Σχέδιο Διατοπικής Συνεργασίας: ΓΕΥΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΚΛΕΚΤΕΣ ΙΙ – Ελληνικός Γαστρονομικός Πολιτισμός βάζει τις βάσεις για την γαστρονομική περαιτέρω ανάπτυξη της περιοχής.