Specialist Awards: Η Αριστεία των ελληνικών τροφίμων σε ένα διαγωνισμό!

Στα Specialist Awards 2023 βραβεύονται οι καλύτεροι παραγωγοί με εξέχοντα προϊόντα.

32 κατηγορίες προϊόντων και βραβείων,  80 κριτές με τα πιο εξειδικευμένα πάνελ αξιολόγησης και γευσιγνωσίας προϊόντων για την ανάδειξη της Αριστείας στα ελληνικά τρόφιμα!

Ο 4ος  διαγωνισμός Specialist Awards με 25.000 επαφές εμπόρων, καταστημάτων, δημοσιογράφων, εντύπων, μέσων ηλεκτρονικής επικοινωνίας από την Ελλάδα αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο, ξεχωρίζει μέσα από αυστηρές και αδιάβλητες διαδικασίες αξιολόγησης τα τα καλύτερα προϊόντα που θα ανακοινωθούν 15 Μαίου 2023.

Κάθε προϊόν που θα διακριθεί στον θεσμό, θα φέρει αυτοκόλλητες σφραγίδες ποιότητας στη συσκευασία του. Οι σφραγίδες αυτές κάνουν τα προϊόντα να ξεχωρίζουν και να κερδίζουν την εμπιστοσύνη και – κατά συνέπεια – την προτίμηση των καταναλωτών.

Ο θεσμός των Specialist Awards εξασφαλίζει την εγκυρότητα και την αξιοπιστία στον τρόπο αξιολόγησης. Εγγυάται και διασφαλίζει την διαφάνεια, μέσω του τρόπου και της διαδικασίας αξιολόγησης: Πολλοί κριτές από διαφορετικά μέσα και πεδία δράσης, βάση πολυάριθμων κριτηρίων, εξάγουν ένα πολυπαραγοντικό αδιάβλητο αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με το σύστημα αξιολόγησης, τα βραβεία απονέμονται βάση  βαθμολογίας από το 0 έως το 100. Τα βραβεία είναι τέσσερα: Πλατινένιο (95-100 βαθμοί), χρυσό (85-94.9 Βαθμοί), ασημένιο (75-84,9 βαθμοί) και χάλκινο (65-74,9 βαθμοί.

Οι κατηγορίες είναι οι εξής: Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, Ελιά, Μέλι, Βότανο/ Μπαχάρι/ Αλάτι, Ξύδι/ άρτυμα, Αλμυρό έδεσμα, Αλμυρό Άλειμμα, Έτοιμο Γεύμα,  Αρτοπαρασκεύασμα/ Ψωμί/ Αλεύρι, Προϊόν Ζαχαροπλαστικής, Γλυκό Άλειμμα. Σοκολάτα, Βούτυρο Καρπών/ Ξηροί Καρποί, Μπισκότο/ Μπάρα/ Σνακ, Ζυμαρικό/ Όσπριο/ Ρύζι, Δημητριακό, Ρόφημα/ Ηδύποτο/ Χυμός, Γαλακτοκομικό Είδος, Τυρί, Αλλαντικό/ Κρέας, Αλίπαστο/ Ψάρι, Φυσικό Καλλυντικό.

Εκτός από τις 22 κατηγορίες προϊόντων, υπάρχουν και ειδικές κατηγορίες τροφίμων. Οι ειδικές κατηγορίες αφορούν στα εξής: Βιολογικό Προϊόν, Καινοτόμο Προϊόν, Νέο Προϊόν, Προϊόν ειδικής διατροφής, Προϊόν εντοπιότητας, Προϊόν αναβιώμενης καλλιέργειας, Παραδοσιακό προϊόν, Εξαγώγιμο προϊόν,  Σχεδιασμός συσκευασίας/branding.

Για πρώτη φορά φέτος, θεσπίζεται το βραβείο Specialist Producer of the year. Η νέα κατηγορία του θεσμού είναι το καμάρι μας και θα αναδείξει για πρώτη φορά το ελληνικό Brand Name με ολιστική προσέγγιση.

Σπουδαίοι παραγωγοί από κάθε γωνιά της Ελλάδας θα βραβευθούν με στόχο τη διάδοση της ελληνικής επιχειρηματικότητας. Eδώ, αναζητούμε παραγωγούς με κορυφαία προϊόντα για να συμμετέχουν στην εξειδικευμένη κατηγορία Παραγωγός της Χρονιάς.

Οι αιτήσεις συμμετοχής έχουν ξεκινήσει να γίνονται δεκτές. Η προθεσμία λήγει στις 24/3/2023. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στις 15 Μαΐου 2023.

Για λεπτομέρειες σχετικά με τις συμμετοχές σας, δείτε τον αναλυτικό οδηγό εδώ: https://gourmetexhibition.com/wp-content/uploads/2023/01/SpecialistAwards23.pdf

Δηλώστε τώρα την συμμετοχή σας στο: https://gourmetexhibition.com/forma-symmetoxis/

Ακολουθήστε μας στα social media

#specialistawards #specialistawards2023