Το Lindt Home of Chocolate άνοιξε και είναι εντυπωσιακό (φωτογραφίες)

Το νέο Lindt Home of Chocolate στο Kilchberg της Ελβετίας, που εγκαινιάστηκε από τον πρεσβευτή της μάρκας Roger Federer, έχει διαδραστικό μουσείο, ερευνητικό κέντρο στο εργοστάσιο, γραμμή παραγωγής ανοιχτής προβολής και πολλά άλλα αξιοθέατα. Αυτό όμως που έκλεψε την παράσταση είναι  το σιντριβάνι σοκολάτας που ξεπερνά τα  9 μέτρα ύψος και είναι αφιερωμένο στις δημοφιλείς τρούφες Lindor.

Το Lindt Home of Chocolate καλείται να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη διασφάλιση της θέσης της Ελβετίας ως η χώρας της σοκολάτας και να συμβάλει στη μεταφορά γνώσεων σε ολόκληρη τη βιομηχανία. Βρίσκεται κοντά στη Ζυρίχη και επωφελείται έτσι από τις εξαιρετικές συγκοινωνιακές συνδέσεις, ενώ αναμένεται να προσφέρει έναν συναρπαστικό προορισμό για έως και 350.000 λάτρεις της σοκολάτας από την Ελβετία και το εξωτερικό.

Εκτός από το ερευνητικό κέντρο στο εργοστάσιο με την γραμμή παραγωγής ανοιχτής προβολής, το Lindt Home of Chocolate διαθέτει επίσης έκθεση 1500 τετραγωνικών μέτρων που οδηγεί τους επισκέπτες σε ένα ταξίδι στον κόσμο της σοκολάτας. Η πρώτη στάση σε αυτό το ταξίδι είναι μια φυτεία κακάου στη Γκάνα. Οι λάτρεις της σοκολάτας στη συνέχεια ταξιδεύουν στην ιστορία της σοκολάτας και ακολουθούν τα βήματα των Ελβετών πρωτοπόρων παραγωγών. Η έκθεση προσφέρει επίσης μια ματιά σε μερικά από τα μυστικά της παραγωγής σοκολάτας. Στην συνέχεια, οι επισκέπτες ολοκληρώνουν την περιοδεία στην αίθουσα γευσιγνωσίας, όπου εκεί τους περιμένουν πολλά αριστουργήματα για δειγματοληψία.

Το Lindt Home of Chocolate είναι άξιο θαυμασμού και για την αρχιτεκτονική του. Το πολυλειτουργικό κτίριο που βασίζεται στα σχέδια των αρχιτετκόνων της Βασιλείας Christ & Gantenbein ενσωματώνεται όμορφα στο υπάρχον περιβάλλον του Kilchberg και αποτελεί ένα εντυπωσιακό αντίστοιχο με το ιστορικό εργοστάσιο Lindt & Sprüngli που χρονολογείται από το 1899. Μέσα, τα τριώροφα κτίρια διαθέτουν στρογγυλές σκάλες, γεφυρωμένους διαδρόμους, επιβλητικούς φεγγίτες και δίνουν στη δομή μια εκλεπτυσμένη κομψότητα.

Κείμενο Τζένη Φραγκούλη