Τα Μετέωρα στο top 20 των παγκόσμιων προορισμών για το 2023

Σύμφωνα με την εφημερίδα Le Monde, τα Μετέωρα περιλαμβάνονται ανάμεσα στους 20 κορυφαίους προορισμούς σε όλον τον κόσμο που πρέπει να επισκεφθεί κάποιος, μέσα στο 2023. Τα Μετέωρα είναι ένα σύμπλεγμα από  βράχους από ψαμμίτη έξω από την Καλαμπάκα στη Θεσσαλία. Τα μοναστήρια των Μετεώρων,  στις κορυφές των βράχων, είναι σήμερα το δεύτερο σημαντικότερο μοναστικό συγκρότημα στην Ελλάδα, ύστερα από το Άγιο Όρος. Από τα τριάντα Μοναστήρια που υπήρξαν ιστορικά στα Μετέωρα, σήμερα λειτουργούν μόνον έξι, τα οποία, από το 1988 περιλαμβάνονται στον κατάλογο μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Η UNESCO έχει χαρακτηρίσει τα Μετέωρα  «Διατηρητέο και Προστατευόμενο Μνημείο της Ανθρωπότητας» ως ένα ιδιαίτερης σημασίας πολιτιστικό αγαθό, τόπος φυσικού κάλλους.

Το δημοσίευμα με τίτλο «Μετέωρα: Τα νησιά που κρέμονται από τον ουρανό» υπογράφει η δημοσιογράφος Bénédicte Bocays, που επισκέφθηκε πρόσφατα την περιοχή με πρωτοβουλία της Υπηρεσίας ΕΟΤ Γαλλίας. Η συντάκτρια της εφημερίδας επισημαίνει, μεταξύ άλλων, πως «στην Ελλάδα, στην κορυφή εντυπωσιακών βράχων, αυτά τα μοναστήρια που χτίστηκαν μεταξύ του 14ου και του 16ου αιώνα μοιάζουν να ίπτανται στον αέρα».

Η αρχισυντάκτρια του αφιερώματος τονίζει ότι «αξίζει να επισκεφθείτε αυτό το γεωλογικό θαύμα, που αποτελεί τη δεύτερη δημοφιλέστερη τοποθεσία της Ελλάδας μετά την Ακρόπολη της Αθήνας, όχι μόνον για μια φωτογραφία στο Instagram, αλλά για να αφιερώσετε χρόνο να περπατήσετε από την Καλαμπάκα έως τα απίστευτα μοναστήρια».

Στο ρεπορτάζ παρουσιάζεται αναλυτικά η μοναδικότητα της περιοχής, καθώς και η σπουδαία ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά της, ενώ περιλαμβάνονται επίσης προτάσεις για ποδηλατικές ή πεζοπορικές περιηγήσεις και όλες οι χρηστικές πληροφορίες για τη διοργάνωση του ταξιδιού.