Στις Άλπεις με τα μάτια του εκδότη Γιάννη Κωνστανταρόπουλου

Πάμε στις Άλπεις, Αυστρία και Γερμανία, με την ματιά του εκδότη και φανατικού του ski Γιάννη Κωνστανταρόπουλου, ιδιοκτήτη του εκδοτικού οίκου “Μίνωας”. Η φωτογραφική ματιά του Γιάννη, του δημιουργικού εκδότη των υπέροχων και πολύ πετυχημένων βιβλίων “Μίνωας”, μας ταξιδεύει στα χιονισμένα βουνά, στα αλπικά χωριά, κι εμείς φτιάχνουμε διάθεση, σε μια χρονιά που οι συνθήκες μας περιορίζουν σημαντικά και ιδίως ψυχολογικά. Συνεχίζουμε λοιπόν την σειρά παρουσιάσεων, τόπων εντός και εκτός, με την οπτική αντίληψη φωτογράφων και μη, οι οποίοι αποτυπώνουν και αποδίδουν τις ταξιδιωτικές εμπειρίες τους μέσα στο φωτογραφικό frame, με τον δικό τους προσωπικό τρόπο.

Ο Γιάννης Κωνστανταρόπουλος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα.  Η ζωή του είναι απόλυτα συνδεδεμένη με το βιβλίο αφού από την ηλικία του δημοτικού  «χανόταν» ώρες ολόκληρες στο βιβλιοπωλείο της οικογένειας Μίνωας, στην Πατησιών 126 και Ιθάκης. Εκεί προετοιμαζόταν για τα μαθήματα της επόμενης ημέρας, εκεί πέρναγε και τις ελεύθερες ώρες του ξεφυλλίζοντας βιβλία της εποχής.

Αποφοίτησε από τη Λεόντειο Πατησίων και συνέχισε στο Οικονομικό της Νομικής. Έκανε MBA στο INSEAD Fontainebleau.

Όντας 19 ετών ίδρυσε την πρώτη του εισαγωγική – εμπορική εταιρία σπουδάζοντας και δουλεύοντας ταυτόχρονα. Το 1990 είναι μια σημαδιακή χρονιά καθώς αναλαμβάνει τα ηνία της οικογενειακής επιχείρησης των εκδόσεων Μίνωας και σε μία δεκαετία τη μετατρέπει από επιχείρηση των 4 ατόμων σε επιχείρηση των 30 ατόμων. Από το 1995 οι εκδόσεις Μίνωας είναι επίσημος συνεργάτης (licensee) της Walt Disney. Έχουν εκδοθεί πάνω από 10.000 τίτλοι βιβλίων Ελλήνων και ξένων συγγραφεών με σημαντικότερους εξ αυτών: Ευγένιος Τριβιζάς, Αλεξάνδρα Καππάτου, Σπύρος Πετρουλάκης, Δέσποινα Χατζή, Μίμης Πλέσσας, Ευριπίδης Στυλιανίδης, Meik Wiking, Robert Van Gulik, Elisabeth Gilbert, Khalil Gibran, Graham Swift, Christopher Montague Woodhouse, Hermann Hesse, Franz Kafka, Pierre Lemaitre, Giles Milton, Enid Blyton, David Nicholls, Lucy Foley, George Horton και πολλοί άλλοι.

Το πρώτο βιβλίο που εκδόθηκε από τις εκδόσεις “Μίνωας” ήταν η «Έκσταση» του Μενέλαου Λουντέμη, που ήταν και η πρώτη του συγγραφική προσπάθεια.

To 2000 ίδρυσε την αλυσίδα βιβλιοπωλείων Βιβλιοτοπία με το ομώνυμο διαδικτυακό κατάστημα bibliotopia.gr.

Είναι πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικού βιβλίου, του σωματείου με τους παραγωγικότερους και ποιοτικότερους εκδοτικούς οίκους, τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Λατρεύει τη φύση, βουνό και θάλασσα, βαριέται τις πόλεις και τον συνωστισμό κι έχει κάνει καταφύγιό του το Πήλιο!

www.minoas.gr

Arlberg, Τιρόλο Αυστρία.

 

Steeg, Τιρόλο Αυστρία.

 

 

Ξενοδοχείο Post Alm Steeg, Τιρόλο Αυστρία.

 

Ξενοδοχείο Post Alm Steeg, Τιρόλο Αυστρία.

 

Ξενοδοχείο Post Alm Steeg, Τιρόλο Αυστρία.

 

Ξενοδοχείο Post Alm Steeg, Τιρόλο Αυστρία.

 

Bavaria, Γερμανία.

 

Lech, Αυστρία.

 

Lech, Αυστρία.

 

Warth, Αυστρία.

 

Lech, Αυστρία.

 

Ξενοδοχείο Oberlech, Αυστρία.

 

Steeg, Τιρόλο Αυστρία.

 

 

Lech, Αυστρία.

 

Oberlech, Αυστρία.

 

Arlberg, Τιρόλο Αυστρία.

 

Steeg, Τιρόλο Αυστρία.

 

Steeg, Τιρόλο Αυστρία.