Numo Ιεράπετρα: 5 αστέρων και η γαστρονομική του πρόταση με σεφ την Κωνσταντίνα Βούλγαρη-Κοντεσοπούλου

Στο ολοκαίνουργιο Numo στην Ιεράπετρα (ανοίγει Ιούλιο 2021), η ταλαντούχα Κωνσταντίνα Βούλγαρη-Κοντεσοπούλου – καλύτερη νεαρή σεφ της Μεσογείου στον διεθνή διαγωνισμό S. Pellegrino Young Chef 2018 – διαπρέπει! Με προσήλωση στην ερευνητική ενασχόληση της με την ιστορία των υλικών, καταφέρνει να τα ενσωματώνει με επιτυχημένα στα πιάτα που προτείνει, ενισχύοντας τον τοπικό τους χαρακτήρα και δημιουργεί γαστρονομικά θαύματα.

Με μέντορα τον μοναδικό Γιάννη Μπαξεβάνη στο ξεκίνημα της, εκπαίδευση  στο βραβευμένο με αστέρι Michelin, Auberge de l’Ile στην Αλσατία, επικεφαλής στην κουζίνα του Pelagos Seaside, με πολλές διακρίσεις για τα πιάτα της επί σειρά ετών, αναλαμβάνει τώρα το τιμόνι στην κουζίνα του 5άστερου ξενοδοχείου Numo Ierapetra, της Numo Hotels & Resorts.

Στο νέο αυτό χαλαρό resort στην νότια Κρήτη, σε μια παραθαλάσσια τοποθεσία με τη barefoot luxury φιλοσοφία να χαρακτηρίζει όλο το εγχείρημα, η Κωνσταντίνα, μας εκπλήσσει και πάλι. Στην κουζίνα του Numo, η εξαιρετικά δημιουργική νέα σεφ, αναδεικνύει τα τοπικά προϊόντα, προσεγγίζοντάς τα με μια  farm-to-table φιλοσοφία. Παραδοσιακά τοπικά πιάτα, που σερβίρονται με μια δημιουργική ευαισθησία νέας κοπής.

«Η γαστρονομική εικόνα του NUMO που προτείνω, είναι πιάτα που μιλούν άπταιστα το τοπικό μαγειρικό ιδίωμα, με βαρύτητα στις πρώτες ύλες της Κρητικής γης, που θα μπορούν να διηγηθούν την ιστορία  του πολιτισμού» δίνει το στίγμα της δουλειάς της στο Numo, η ακούραστα εφευρετική Κωνσταντίνα.

H ντελικάτη προσέγγιση του μενού είναι εμφανής στο εστιατόριο Menoa του resort, που ειδικεύεται στη σύγχρονη κρητική κουζίνα με έμφαση στα εκλεκτά κρέατα. Συγκεκριμένα, στο κρητικό εστιατόριο Menoa, η παραδοσιακή κρητική κουζίνα θα έχει την τιμητική της, με ξεθαμμένες συνταγές από τα χωριά όλης της Κρήτης, μπολιασμένη όμως με νεωτεριστικά χαρακτηριστικά.

Το παραδοσιακό μεζεδοπωλείο Kαφενές του Numo, θα έχει χαρακτήρα delicatessen, όπου ο επισκέπτης θα μπορεί να γευτεί και να προμηθευτεί προϊόντα και λιχουδιές από συνεταιρισμούς και αποστάγματα μικρών Κρητικών παραγωγών.

Όσο για το Tamarisk, στο κυρίως εστιατόριο του συγκροτήματος, οι καλεσμένοι μπορούν να καθίσουν αναπαυτικά και να παρακολουθήσουν τη θεατρικότητα των μαγείρων πίσω από τους πάγκους. Το αποκορύφωμα είναι το μενού degustation, μια ωδή στα ελληνικά φρέσκα θαλασσινά.

Το Numo Ierapetra

Μια απομονωμένη παραλία με αρμυρίκια, ξαπλώστρες και cabanas, τα 132 δωμάτια και οι σουίτες του, συνδέουν μοναδικά το εσωτερικό του ξενοδοχείου με τον περιβάλλοντα χώρο, μαγεύοντας με τα χρώματα, τις μυρωδιές και τους ήχους αυτής της απαράμιλλης ομορφιάς τοποθεσίας. Οι ιδιωτικές πισίνες στις άνετες βεράντες των δωματίων περιβάλλονται από ολάνθιστους κήπους, ενώ η πισίνα του ξενοδοχείου, στη μέση ενός ειδικά διαμορφωμένου χώρου 3.000 τ.μ. είναι πλαισιωμένη από μπαρ και εστιατόριο.

Για τον Σπύρο Κουρή, διευθύνοντα σύμβουλο και μέτοχο της Numo Hotels & Resorts, αυτό το έργο αναδεικνύει τη φιλοσοφία φιλοξενίας της εταιρίας στο σύνολό της: «Βλέπουμε τους εαυτούς μας ως πρεσβευτές των προορισμών στους οποίους δραστηριοποιούμαστε. Στόχος μας είναι να επανεφεύρουμε μοναδικές τοποθεσίες δημιουργώντας ισχυρούς δεσμούς με τις τοπικές κοινότητες και αναδεικνύοντας ό,τι καλύτερο έχουν να προσφέρουν. Το Numo Ιεράπετρα τα πετυχαίνει όλα αυτά με έναν μοναδικό τρόπο».

Περισσότερα στο: www.numoierapetra.com

Kείμενο Τζένη Φραγκούλη