Σκυλιά διαδηλώνουν στην πρώτη στον κόσμο διαμαρτυρία ζώων στον ΟΗΕ

Σκυλιά διαδηλώνουν στην πρώτη συγκέντρωση διαμαρτυρίας ζώων στον κόσμο που πραγματοποιήθηκε εχθές, 24 Ιανουαρίου, έξω από την έδρα του ΟΗΕ στην Νέα Υόρκη.

Ζώα-διαδηλωτές υποστηρίζουν την εκστρατεία της The Body Shop και της Cruelty Free International υπέρ της απαγόρευσης των πειραμάτων σε ζώα για την παραγωγή καλλυντικών σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η εκστρατεία καλεί τον ΟΗΕ να τερματίσει την πρακτική που βλάπτει έως και 500.000 ζώα κάθε χρόνο εξαιτίας των απάνθρωπων δοκιμών.

 Η The Body Shop και η Cruelty Free International καλούν όλες τις crueltyfree εταιρείες να υποστηρίξουν την εκστρατεία.

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στην οποία έλαβαν μέρος 8 σκυλιά διαφορετικής ράτσας και διαφορετικού μεγέθους, πραγματοποιήθηκε για να στηρίξει την εκστρατεία Forever Against Animal Testing, μία εκστρατεία που διοργανώνουν από κοινού η παγκόσμια εταιρεία ομορφιάς The Body Shop και η ηγέτιδα οργάνωση Cruelty Free International, η δράση της οποίας έχει ως στόχο τον τερματισμό των πειραμάτων σε ζώα. Σε ένδειξη στήριξης της εκστρατείας, τα σκυλιά βγήκαν στους δρόμους με πλακάτ διαμαρτυρίας, μπαντάνες και μικροσκοπικά πανό.

Με την The Body Shop και την Cruelty Free International ένωσαν τις δυνάμεις τους ο δημοφιλής pet photographer @TheDogist, ο οποίος έχει στηρίξει την εκστρατεία και στο παρελθόν στον Καναδά και στις ΗΠΑ, καθώς και ο δημοφιλής pet influencer του Instagram @louboutinanyc.

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας είχε ως στόχο αφενός να αναδείξει το συνταρακτικό γεγονός ότι το 80% των χωρών παγκοσμίως δεν έχουν ακόμη θεσπίσει κανέναν νόμο που να απαγορεύει τις δοκιμές καλλυντικών σε ζώα και αφετέρου να ενθαρρύνει τους καταναλωτές να υποστηρίξουν την εκστρατεία υπογράφοντας την παγκόσμια αίτηση στα καταστήματα της The Body Shop και online.

Μόλις η αίτηση φτάσει τις 8 εκατομμύρια υπογραφές (4,1 εκατομμύρια υπογραφές μέσα στους τελευταίους έξι μήνες), η The Body Shop και η Cruelty Free International θα την παρουσιάσουν στον ΟΗΕ, με αίτημα μία διεθνή σύμβαση που θα απαγορεύει τα πειράματα σε ζώα για την παραγωγή καλλυντικών έτσι ώστε να προστατευτούν εκατομμύρια ζώα σε ολόκληρο τον κόσμο. Εκπρόσωποι της εταιρείας και της οργάνωσης συναντήθηκαν με αξιωματούχους του ΟΗΕ για να προχωρήσουν οι συζητήσεις πάνω στο ζήτημα.

Σχετικά με τις φωτογραφίες
Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν στις 10 π.μ. (τοπική ώρα) στην Νέα Υόρκη, σε συνεργασία με επαγγελματίες εκπαιδευτές σκύλων και κτηνιατρική υποστήριξη. Είχε προβλεφθεί ένα εξαιρετικά υψηλό επίπεδο φροντίδας για τα ζώα που συμμετείχαν και τόσο η Rational Animal όσο και η Cruelty Free International παρείχαν συμβουλές έτσι ώστε να διασφαλιστεί ότι η επίδειξη διαμαρτυρίας θα είναι οργανωμένη με τρόπο που να μην προκληθεί καμία αναστάτωση στα ζώα.

Η Cruelty Free International

Η Cruelty Free International είναι η κορυφαία οργάνωση που εργάζεται για να δημιουργήσει έναν κόσμο όπου κανείς δεν θα θέλει και δεν θα πιστεύει πως πρέπει να κάνουμε πειράματα σε ζώα. Πρόκειται για μία από τις μακροβιότερες και πιο αναγνωρισμένες οργανώσεις προστασίας ζώων, η οποία θεωρείται ευρέως ως ειδική σε ζητήματα σχετικά με τα πειράματα σε ζώα και καλείται από κυβερνήσεις, μέσα ενημέρωσης, επιχειρήσεις και επίσημους φορείς να παρέχει συμβουλές και εκθέσεις πραγματογνωμοσύνης.