Πέταλα, καθρέφτες και φυτά. 6 εύκολα φενγκ σούι must που κάνουν την διαφορά

Για να έχετε ένα σπίτι ευτυχισμένο και υγιές, 5 είναι τα πράγματα που αποτελούν βασική προυπόθεση για να το πετύχετε και είναι εύκολο να γίνουν.

της Μαυρέτας Πολίτη

Ξεκαθαρίστε τον τόπο!    Πετάξτε ή χαρίστε ότι δεν σας είναι χρήσιμο και ότι δεν έχετε χρησιμοποιήσει τα τελευταία 3-5 χρόνια. Ρούχα, αξεσουάρ, διακοσμητικά αντικείμενα,  μικροέπιπλα κλπ. Δώστε χώρο στο σπίτι να αναπνεύσει.

Καθαρίστε τον τόπο!  Ένα γερό καθάρισμα, τύπου γενική καθαριότητα σε όλο το σπίτι είναι η αρχή. Στην συνέχεια διατηρήστε το καθαρό με μικρές διορθωτικές κινήσεις κάθε μέρα.

Φυτά εσωτερικού χώρου!  Είναι πολύ σημαντικό το σπίτι να αερίζεται καλά και να διατηρεί καλής ποιότητας αέρα μέσα. Ένας τρόπος να το πετύχετε είναι τα φυτά εσωτερικού χώρου που καθαρίζουν την ατμόσφαιρα. Αυτά είναι, το μπαμπού, ο φοίνικας, ο φίκος, o κισσός και η αλόε βέρα. Προμηθευτείτε τα σε μέγεθος ανάλογο του χώρου που θα τα φιλοξενήσει. Διατηρήστε τα υγιή και καλοποτισμένα.

Kρεμάστε καθρέφτες!  Ο καθρέφτης θεωρείται κάτι σαν την ασπιρίνη του φενγκ σούι. Αποτελεί έκφραση του στοιχείου του νερού και φέρνει θετική ενέργεια στο σπίτι. Τοποθετείστε ένα μεγάλο καθρέφτη στο καθιστικό σας, και αν είναι δυνατόν σε σημείο όπου να καθρεφτίζεται ο κήπος ή η βεράντα σας. Tα οβάλ στρογγυλά σχήματα θεωρούνται καλύτερα. Οι καθρέφτες επίσης, μεγαλώνουν τον χώρο και χαρίζουν φως.

Πέταλο για καλή τύχη!  Το πέταλο θωρείται σύμβολο καλής τύχης και προστασίας, από τους ιστορικούς χρόνους στις χώρες της Ασίας. Προτιμήστε αν μπορείτε να βρείτε χρησιμοποιημένο και κρεμάστε το με τις δυο άκρες να κοιτούν προς τα επάνω. Ιδανική θέση έξω, πάνω  από την εξώπορτα ή έξω, πάνω από την μπαλκονόπορτα.

Ανάψτε τα κεριά!  Τα κεριά θεωρούνται έκφραση του στοιχείου της φωτιάς και βοηθούν στην ηρεμία, την κάθαρση της αρνητικής ενέργειας και χαρίζουν έμπνευση. Επίσης χαλαρώνουν από το στρες της καθημερινότητας και βοηθούν στην δημιουργικότητα. Στο σπίτι σύμφωνα με το φενγκ σούι  χώροι να ανάβουμε κεριά είναι σίγουρα η κρεβατοκάμαρα, το καθιστικό και το μπάνιο. Ειδικά για την κρεβατοκάμαρα, αν ανάψετε ένα καλής ποιότητας κερί 15 λεπτά πριν πάτε για ύπνο (και το σβήνετε μόλις πέσετε στο κρεβάτι), βελτιώνει την ατμόσφαιρα και δημιουργεί συνθήκες για ένα καλό και ήσυχο ύπνο.  Προσέξτε όμως να μην αφήνετε τα κεριά να καίνε κατά την απουσία σας.

  • Προσπαθήστε να κρατάτε πάντα αυτές τις αρχές στα 3 δωμάτια του σπιτιού που είναι περισσότερο συνδεδεμένα με την υγεία σας: την κρεβατοκάμαρα, την κουζίνα και το μπάνιο.