Το Whisky Benriach επανασυστήνεται με νέα ανανεωμένη ποικιλία

To αποστακτήριο του Whisky Benriach, χτίστηκε από τον ιδρυτή του John Duff, το 1898 στο βόρειο Speyside, στη νοτιοανατολική Σκωτία, περιοχή διάσημη για την παραγωγή Whisky, αντλώντας νερό από έναν πλούσιο σε ορυκτά υδροφορέα, βαθιά κάτω από το αποστακτήριο.

Χάρη στην μακροχρόνια παράδοση απόσταξης τριών στυλ Whisky, κλασσικά μη τυρφώδη, τυρφώδη από τα Highlands και τριπλής απόσταξης, μαζί με μια εκλεκτική συλλογή βαρελιών από όλο τον κόσμο, στο αποστακτήριο, εξερευνώνται όλες οι  δυνατότητες της γεύσης ενός single malt, δημιουργώντας μερικά από τα πιο πλούσια, πολύπλοκα Whiskies, από την Master Blender Dr. Rachel Barrie (μία από τους πιο γνωστούς Master Blenders στον κόσμο του Whisky) και την ομάδα της.

Να θυμίσουμε ότι το Malt Whisky, είναι ένα Whisky το οποίο παράγεται από βύνη κριθαριού. Το Single Malt Whisky αναφέρεται σε ένα Whisky που προέρχεται από ένα μόνο αποστακτήριο, και έχει  έχει παρασκευαστεί μόνο με βύνη κριθαριού.

Η νέα συσκευασία του Benriach που έχει ως πηγή έμπνευσης το πρώτο Benriach Single Malt που κυκλοφόρησε πριν από δύο δεκαετίες, με τη χρωματική της παλέτα να είναι εμπνευσμένη από το φυσικό περιβάλλον του Speyside της Σκωτίας όπου παράγεται, εντυπωσιάζει.

Στο νέο Original Ten, μπορεί να διακριθεί ένας πλούσιoς, στρογγυλεμένος χαρακτήρας βύνης, ενώ το The Twelve εξισορροπεί την πλούσια γεύση βύνης με τα πρόσθετα στρώματα της πολυπλοκότητας sherry και φρούτων, φτάνοντας στο αποκορύφωμα των δώδεκα ετών. Το Smoky Ten αναδεικνύει τη γλυκιά καπνιστή γεύση του Benriach, εμπλουτισμένη μέσα από καινοτόμους συνδυασμούς βαρελιών bourbon, ρούμι και φρέσκιας βελανιδιάς.

Παράλληλα το Twenty One, που καταφθάνει στην Ελληνική αγορά σε limited ποσότητα, προσφέρει μια μοναδική εμπειρία αναδεικνύοντας την εξαιρετική ενσωμάτωση της γεύσης που προκύπτει από δεκαετίες ωρίμανσης.

Με περισσότερα από 120 χρόνια εμπειρίας, η νέα, ανανεωμένη ποικιλία Benriach καλεί λάτρεις και μη, να ανακαλύψουν την κληρονομιά και την παράδοση των Single Malt Whisky.