Το 1ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Taste Of Loutraki, The Corinthian Food Festival στο Λουτράκι Κορινθίας είναι γεγονός!

Κερδίζοντας τις εντυπώσεις οργανωτικά και με ρεκόρ συμμετεχόντων επιχειρήσεων, το 1ο διήμερο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Taste Of Loutraki, The Corinthian Food Festival που διεξήχθη στο Λουτράκι Κορινθίας, έβαλε τις βάσεις για μια γαστρονομική διοργάνωση που σίγουρα θα έχει συνέχεια.

Το κοσμοπολίτικο Λουτράκι, είναι η αρχαιότερη ελληνική λουτρόπολη, ήταν γνωστή για τις ιαματικές πηγές της και θεωρούνταν αγαπημένη πόλη των θεών από την αρχαιότητα, με προστάτιδα θεά την Θερμία Αρτέμιδα. Το ιαματικό νερό του είναι σήμα κατατεθέν της πόλης και σημαντικός πόλος έλξης, προσθέτοντας επιπλέον αξία στα άλλα σημαντικά που έχει να προσφέρει ο τόπος. Αφορμή για την γνωριμία με τον γαστρονομικο πλούτο της περιοχής, το 1ο και ιδιαίτερα επιτυχημένο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Taste Of Loutraki, που έγινε το Σαββατοκύριακο 3-4 Σεπτεμβρίου στην πόλη.

Παναγιώτης Λουζιώτης, Πρόεδρος Εμπορικού Επιμελητηρίου Κορινθίας

Οι εξαίρετοι ομιλητές, τα workshops, οι γευσιγνωσίες και οι οινογευσίες έκαναν γνωστές σημαντικές ιστορίες και προϊόντα της γαστρονομικής ζωής του Λουτρακίου. Ξεχώρισαν, το workshop ελαιογνωσίας με την κα. Μαριάννα Δεβετζόγλου (Olive Oil Sommelier & Consultant EVOO educator & ambassador), το  workshop οινογευσίας με τον κ. Παπαγιαννακόπουλο Πάνο (Agriculturist – Food Technology Master in Viticulture & Oenology Papagiannakopoulos Winery), η γευσιγνωσία κορινθιακής μαύρης σταφίδαςα με τον κ. Γιώργο Μάζο (Golden Black – Organic Black Corinth Raisins dried under shade) και η γευσιγνωσία Κορινθιακής μπύρας με τον κ. Χαράλαμπο Ντιγκιρλάκη (Canal Dive – Koρινθιακή Ζυθοποιία Α.Ε.) και η γευσιγνωσία Κορινθιακών Παραδοσιακών Ζυμαρικών ΒΛΑΧΑ, από το Experience Perachora Corinthia. tasteofloutraki.gr

H Μαριάννα Δεβετζόγλου, Olive Oil Sommelier

Πάνω από 30 επιχειρήσεις συμμετείχαν, δημιουργώντας μενού με βάση τα προιόντα της Κορινθιακής γης. Την διοργάνωση, που τελεί υπό την αιγίδα και την υποστήριξη του δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, του Επιμελητηρίου Κορινθίας,  της Περιφέρειας Πελοποννήσου, της Ένωσης των ξενοδόχων της Κορινθίας, του συλλόγου επισιτιστών της περιοχής «Ο ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ» και της εταιρείας Τουριστικού Μάρκετινγκ “Respond on Demand”, παρακολούθησαν εκπρόσωποι της πολιτείας, ομάδα δημοσιογράφων, σύλλογοι και επιχειρηματίες της περιοχής.

Πλήθος κόσμου ανταποκρίθηκε δηλώνοντας για μια ακόμα φορά, την ανάγκη συνέχειας ανάλογων δράσεων που προβάλλουν τον πλούτο του κάθε τόπου. Η γαστρονομία αποτελεί μεγάλο κεφάλαιο προβολής της χώρας, με αναρίθμητα οφέλη για τον τόπο και την πολιτεία.