ΡΙΖΕΣ: Έκθεση Σύγχρονου Κοσμήματος από την ANAMMA

ΡΙΖΕΣ, η επετειακή  έκθεση της σχολής ΑΝΑΜΜΑ στο νεοκλασικό κτίριο της αίθουσας τέχνης ATOPOS cvc, με αφορμή τα 10 χρόνια λειτουργίας της σχολής.

Η Αναστασία Κανδαράκη ψυχή της σχολής και της έκθεσης, οργανώνει την ομαδική έκθεση σύγχρονου κοσμήματος που εκκινεί από την έννοια της καταγωγής -τις ρίζες μας-, για να ανιχνεύσει την ουσία της πολιτισμικής και προσωπικής ταυτότητας, όπως διαμορφώθηκε και εξελίσσεται από γενιά σε γενιά.

Χρύσα Χατζηκωνσταντινίδου_Καρφίτσες

Στην έκθεση, επιστρέφουμε πίσω στις ρίζες  -αναμνήσεις, αφηγήσεις, memorabilia- για να αντλήσουμε έμπνευση. Φανταστικές ιστορίες ξεπηδούν από φλιτζάνια του καφέ, φάροι γίνονται σημεία αναφοράς σε προσωπικές αναζητήσεις, σχέσεις και οικογενειακοί δεσμοί ανασκάπτονται, θραύσματα αλλά και τραύματα από το παρελθόν αναδύονται στην επιφάνεια.

Γιώτα-Βόγκλη -Αιώνιοι-αντίπαλοι- περιδέραιο_αντικείμενο

Παρατηρώντας τα κοινά σημεία αναφοράς των διαφορετικών βιωμάτων, αναρωτιόμαστε αν μπορούν να συμπληρώσουν, να εμπλουτίσουν και να ενδυναμώσουν το ένα το άλλο ώστε να συνυπάρξουν στο πλαίσιο μιας διαρκώς εξελισσόμενης ατομικής και συλλογικής ταυτότητας. Με αυτό τον τρόπο τοποθετούμε δημιουργικά την παράδοση σε ένα σύγχρονο πλαίσιο και παρουσιάζουμε νέες οπτικές για τη διατήρηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Μαριαλένα Μπαχά_καρφίτσα

Η έκθεση έχει μορφή εγκατάστασης με έμφαση στο σύγχρονο κόσμημα και το αντικείμενο, ενώ ταυτόχρονα συνδυάζει άλλες καλλιτεχνικές μορφές έκφρασης: φωτογραφία, βίντεο και γραφή.

Στην κεντρική φωτογραφία της Καρυστινού Μαρίας το SHELTER_NECKLACE.

Διάρκεια έκθεσης: 11-15 Μαΐου 2022
Εγκαίνια έκθεσης: Τετάρτη 11 Μαΐου 18.00-22.00
Μουσική εκδήλωση: Σάββατο 14 Μαΐου στις 18.00
Ώρες λειτουργίας: Πέμπτη & Κυριακή: 12.00-20.00 Παρασκευή & Σάββατο: 12.00-21.00
ATOPOS cvc: Σαλαμίνος 72, Μεταξουργείο, Αθήνα, τηλ. 210 8838151 https://atopos.gr/
Δωρεάν είσοδος