Το Σάββατο 17 και την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022 από τις 12:00 μ.μ. έως τις 9:00 μ.μ. στον ειδικά διαμορφωμένο εξωτερικό χώρο μεταξύ των περιπτέρων 10 και 13, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τη βιωσιμότητα, ασφάλεια και ποιότητα της καλλιέργειας ρυζιού και των προϊόντων της, αλλά και να γευτούν 12 μοναδικές συνταγές με βάση το ευρωπαϊκό ρύζι, που παράγεται στην Ελλάδα και την Ισπανία. Διακεκριμένοι σεφ της πόλης, αλλά και εκπρόσωποι των φορέων θα χαρούν να μοιραστούν το πάθος τους για το αγαπημένο σε όλους αυτό προϊόν, το ρύζι.
Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν και θα μαγειρέψουν η Chef Ambassador του προγράμματος στην Ελλάδα, κα Ντίνα Νικολάου και ένας διακεκριμένος Ισπανός Chef, που θα ετοιμάσει την αυθεντική παέγια της Βαλένθια.
Με σύνθημα “Επιλέγουμε Ευρωπαϊκό ρύζι για βιώσιμο περιβάλλον” η Αγροτική Εταιρική Σύμπραξη Θεσσαλονίκης, (ΕΑΣΘ) και το Consejo Regulador de la DOP Arroz de Valencia (Ρυθμιστική Αρχή του ρυζιού ΠΟΠ Βαλένθια) στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος EURICE, «Ενέργειες Ενημέρωσης και Προώθησης με στόχο να επισημανθεί η βιώσιμη πτυχή της παραγωγής ρυζιού στην Ελλάδα και την Ισπανία», διοργανώνουν μια σειρά εκδηλώσεων κατά τη διάρκεια της 86ης ΔΕΘ.
Ο εκτελεστικός φορέας του προγράμματος είναι η Novacert (www.novacert.gr) η μεγαλύτερη εταιρεία συμβούλων με εξειδίκευση στον αγροπεριβαλλοντικό τομέα και τον κλάδο των τροφίμων, ενώ την υλοποίηση των εκδηλώσεων στην Ελλάδα έχει αναλάβει η Chef Stories, Σύμβουλοι Marketing & Γαστρονομίας και εταιρία Διοργάνωσης Γαστρονομικών εκδηλώσεων (www.chefstories.gr).
Η εκστρατεία λαμβάνει οικονομική ενίσχυση από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η είσοδος στο χώρο της εκδήλωσης είναι ελεύθερη
Περισσότερες πληροφορίες: https://sustainablerice.eu/
Facebook: https://www.facebook.com/sustainablerice.eu/
Instagram: https://www.instagram.com/eu_sustainable_rice/
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UC59BTrs-47SS3aIzTnRF9Fw?view_as=subscriber
και video του 1ου EURICE Festival: https://youtu.be/onWj7NY4Xhg