Κοτόσουπα αυγολέμονο με σκόρδο και Κρόκο Κοζάνης. Ανασταίνει!

Οι έρευνες το επιβεβαιώνουν, η κοτόσουπα αυγολέμονο με σκόρδο βοηθά στα κρυώματα με την ήπια αντιφλεγμονώδη δράση της. Ο κρόκος Κοζάνης με τις γνωστές αντικαρκινικές και αντιοξειδωτικές του ιδιότητες ταιριάζει και γαστρονομικά με το κοτόπουλο και το ρύζι. Ενισχυμένη λοιπόν η σούπα με σκόρδο και Κρόκο Κοζάνης, συν το αυγολέμονο, εκτός από απίθανα νόστιμη είναι και σούπερ τροφή για την υγεία και την ευεξία. Μια σούπα που θα σας ζεστάνει, θα σας κάνει καλό αλλά και θα σας φτιάξει την διάθεση.

ΥΛΙΚΑ

Ένα κοτόπουλο σε κομμάτια, κατά προτίμηση βιολογικό

1 κρεμμύδι καθαρισμένο και ψιλοκομμένο

4-5 σκελίδες σκόρδου καθαρισμένες

1 μεγάλο καρότο καθαρισμένο και κομμένο σε 3 κομμάτια

1 δαφνόφυλλο

10-12  κλωστούλες Κρόκο Κοζάνης (σαφράν)

1/2 φλ. τσαγ. ρύζι καρολίνα

1 αυγό

χυμό από 1 λεμόνι

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
  1. Σε κατσαρόλα βάζετε 2 λίτρα νερό να πάρει βράση. Βάζετε το κοτόπουλο από το οποίο έχετε αφαιρέσει το μεγαλύτερο μέρος του δέρματος. Προσθέτετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο και το δαφνόφυλλο. Αλατοπιπερώνετε. Σκεπάζετε και σιγοβράζετε για περίπου 1 ώρα.
  2. Αφαιρείτε το κοτόπουλο και το δαφνόφυλλο από την κατσαρόλα και με το ραβδομπλέντερ πολτοποιείτε την σούπα. Την περνάτε από πολύ λεπτό στραγγιστήρι ώστε να μην μείνουν στην σούπα λεπτά κοκκαλάκια και κομματάκια δέρματος από το κοτόπουλο. Την ξαναβάζετε στην κατσαρόλα, σε σιγανή φωτιά και ρίχνετε το ρύζι. Σκεπάζετε και σιγοβράζετε για μισή ακόμα ώρα.
  3. Εντωμεταξύ σε μισό φλυτζάνι από τον ζωμό της σούπας μουλιάζετε τις κλωστούλες του Κρόκου Κοζάνης. Μόλις βράσει το ρύζι ρίχνετε το ζωμό με τον Κρόκο, ανακατεύτε και αφήνετε να πάρει μια ακόμα βράση. Ετοιμάζετε το αυγολέμονο χτυπώντας σε μπολ το αυγό. Προσθέτετε σιγά σιγά και ενώ χτυπάτε τον χυμό λεμονιού και στην συνέχεια ένα φλυτζάνι ζωμό από την σούπα.
  4. Ρίχνετε το αβγολέμονο στην σούπα και κουνάτε την κατσαρόλα να ανακατευτούν καλά όλα. Αφήνετε την κατσαρόλα πάνω στο σβησμένο μάτι της κουζίνας (δεν πρέπει να βράσει άλλο). Η σούπα είναι έτοιμη! Ξεψαχνίζετε το κοτόπουλο και σερβίρετε την σούπα με κομματάκια ψαχνό από το κοτόπουλο.