Κέικ καρότου με πετιμέζι, σταφίδες και καρύδια

Ενα πεντανόστιμο μυρωδάτο κέικ καρότου με πετιμέζι, μαύρες σταφίδες και καρύδια. Το παχύρευστο πετιμέζι του δίνει χρώμα και αυτή την ιδιαίτερη γεύση που ταιριάζει πολύ με τον καφέ.

της Πολυξένης Μέγα
Υλικά

1 φλ.τσαγ. αραβοσιτέλαιο

1 1/2 φλ. τσαγ. ζάχαρη

1 σφηνάκι πετιμέζι

3 αβγά

1/3 φλ. τσαγ. κονιάκ

2 φλ. τσαγ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κουτ. σουπ. μπέικιν πάουντερ

1/3 κουτ. γλ. σόδα

1 1/2 κουτ. γλ. κανέλα σκόνη

3 φλ. τσαγ. τριμμένο καρότο

1/2 φλ. τσαγ. μαύρες σταφίδες

1/2 φλ. τσαγ. χονδροκοπανισμένη καρυδόψιχα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 
  1. Χτυπάτε σε μπολ με το μίξερ το αραβοσιτέλαιο με την ζάχαρη και το πετιμέζι να γίνουν ομοιόμορφο μείγμα. Προσθέτετε ένα ένα τ’αβγά ενώ συνεχίζετε το χτύπημα. Ρίχνετε το κονιάκ και ανακατεύετε.
  2. Σε άλλο μπολ ανακατεύετε το αλεύρι με το μπέικιν, την σόδα και την κανέλα. Τα προσθέτετε στο μείγμα με το πετιμέζι και δουλεύετε να ενσωματωθούν τα υλικά.
  3. Προσθέτετε το καρότο, τις σταφίδες και τα καρύδια. Ανακατεύετε καλά και μεταφέρετε σε μακρόστενη ή στρογγυλή καλά βουτυρωμένη φόρμα.
  4. Τοποθετείτε σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνετε στους 200β. για 10 λεπτά. Στην συνέχεια χαμηλώνετε την θερμοκρασία στους 175β. και ψήνετε για περίπου 45 λεπτά. Δοκιμάζετε αν έχει ψηθεί τρυπώντας το με ένα ξυλάκι για σουβλάκι. Αν βγει καθαρό, το κέικ καρότου με πετιμέζι είναι έτοιμο.
  5. Το βγάζετε από τον φούρνο και το αφήνετε 10 περίπου λεπτά μέσα στην φόρμα να ξεκουραστεί. Αναποδογυρίζετε το κέικ και αφήνετε να κρυώσει τελείως. Απολαύστε το κέικ καρότου με πετιμέζι με τον καφέ σας!