Υπέροχο μυρμηγκοκέικ με μπανάνα και πορτοκάλι

Υπέροχο πραγματικά κέικ για μκρούς και μεγάλους. Εντάξει, η μυρμηγκοκατάσταση στον τίτλο είναι για να ενθουσιάσει τους μικρούς. Από γεύση όμως θα ικανοποιήσει τους πάντες. Για το τσάι ή τον καφέ, για σνακ ή κολατσιό στο γραφείο, όπως και να’ναι κερδίζει τις εντυπώσεις!

της Πολυξένης Μέγα

 Υλικά.

  • 250γρ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 2/3 φλ. τσαγ.  ζάχαρη
  • 2 1/2 φλ. τσαγ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ. σουπ. μπέικιν πάουντερ
  • 3 αβγά
  • χυμό και ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1 βανίλια σκόνη
  • 2 ώριμες μπανάνες καθαρισμένες και λειωμένες με ένα πηρούνι
  • 1/2 φλ. τσαγ. τρούφα σοκολάτας 
  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 β. Βουτυρώνετε  τη φόρμα για το κέικ και πασπαλίζετε με λίγο αλεύρι να καλυφθούν καλά τα τοιχώματα της φόρμας.
  2. Σε μεγάλο μπολ ρίχνετε την μαργαρίνη και την ζάχαρη. Χτυπάτε με το μίξερ να γίνει ομοιόμορφο μείγμα.  Προσθέτετε ένα ένα τα αβγά και δουλεύετε το μείγμα λίγο ακόμα. Προσθέτετε χυμό και ξύσμα από το πορτοκάλι και ανακατεύετε και ρίχνετε το αλεύρι,  το μπέικιν και την βανίλια (ανακατεμένα μεταξύ τους).  Δουλεύετε να γίνει και πάλι ομοιόμορφο μείγμα.
  3. Ρίχνετε την τρούφα και τις μπανάνες. Ανακατεύετε καλά και μεταφέρετε με προσοχή στην φόρμα. Ψήνετε στον φούρνο 15 λεπτά και χαμηλώνετε την θερμοκρασία στους 175β. Συνεχίζετε το ψήσιμο για 30 περίπου λεπτά ακόμα.
  4. Δοκιμάζετε αν είναι έτοιμο με ένα καλαμάκι στο κέντρο του κέικ. Αν βγει στεγνό, το κέικ είναι έτοιμο. Αν όχι συνεχίζετε το ψήσιμο λίγο ακόμα.
  5. Βγάζετε το κέικ από τον φούρνο και το  αφήνετε να ξεκουραστεί μέσα στην φόρμα για 10 περίπου λεπτά. Το ξεφορμάρετε και το αφήνετε να κρυώσει εντελώς. Πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και σερβίρετε.