Το νέο σούπερ βιώσιμο γάλα από πατάτα, έρχεται να σαρώσει

Το γάλα από την ταπεινή πατάτα πρόκειται να είναι μία από τις μεγαλύτερες διατροφικές τάσεις την επόμενη χρονιά και η Σουηδική DUG τον Φεβρουαρίου του ’22 το λανσάρει, σε μια αγορά που στρέφεται όλο και περισσότερο στα τρόφιμα που αποτελούν φυτική εναλλακτική.

Οι ερευνητές προβλέπουν ότι τα προϊόντα των εναλλακτικών γαλακτοκομικών θα μπορούσαν να διπλασιαστούν τα επόμενα πέντε χρόνια.  Οι αυξημένες αλλεργίες στα γαλακτοκομικά και οι ανησυχίες για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις τους, ωθούν τους αγοραστές να αναζητήσουν επιλογές με βάση τα φυτά, καθώς ένα μόνο ποτήρι γάλα δημιουργεί τρεις φορές περισσότερα αέρια θερμοκηπίου από οποιοδήποτε γάλα φυτικής προέλευσης.

Το νέο αυτό ρόφημα από πατάτα της DUG, είναι απολαυστικά κρεμώδες, κάνει τέλειο αφρό στον καφέ, λειτουργεί όπως κάθε άλλο γάλα και είναι η πιο βιώσιμη εναλλακτική στην αγορά. Δεν περιέχει λακτόζη, σόγια, γλουτένη, ούτε ξηρούς καρπούς. Επιπλέον, οι πατάτες είναι πιο βιώσιμες από άλλες εναλλακτικές με βάση τα φυτά. Για παράδειγμα, τα αμύγδαλα χρειάζονται 61,5 λίτρα νερό για να φτιάξουν ένα ποτήρι γάλα, ενώ από πατάτες, χρησιμοποιείται 56 φορές λιγότερο νερό.

Οι πατάτες περιέχουν σχεδόν όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειαζόμαστε οι άνθρωποι. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε σχεδόν να ζήσετε μόνο με πατάτες! Είναι ένα τέλειο μείγμα πρωτεϊνών, βιταμινών, μετάλλων, φυτικών ινών και υδατανθράκων. Το μόνο που θα χρειαστεί να προσθέσετε στην διατροφή σας, είναι βιταμίνες Α και D, που δεν μπορείτε να τις βρείτε στις πατάτες. Επίσης είναι πλούσιες σε αντιοξειδωτικά. Μερικοί μάλιστα τύποι πατάτας περιέχουν τόσα αντιοξειδωτικά όσα και τα βατόμουρα.

Τα ροφήματα DUG δεν φτιάχνονται απλά στύβοντας πατάτες. Η μυστική μέθοδος για την παρασκευή τους είναι  πατενταρισμένη και αναπτύχθηκε από την καθηγήτρια Eva Tornberg στο Πανεπιστήμιο Lund της Σουηδίας. ” Όταν δημιουργήσαμε το DUG, ήταν πολύ σημαντικό για εμάς να βεβαιωθούμε ότι μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε όπως κάθε άλλο γάλα. Είτε το ρίχνετε στον καφέ ή το τσάι σας, είτε ψήνετε είτε μαγειρεύετε, το DUG δεν θα “κόψει” ποτέ. Αυτό το καθιστά την τέλεια καθημερινή εναλλακτική σε οποιοδήποτε γαλακτοκομικό ή φυτικό ποτό.”