Apple: Άνοιξε το μεγαλύτερο κατάστημα της στην Ευρώπη, στο Palazzo Marignoli στη Ρώμη

Η Apple άνοιξε το μεγαλύτερο κατάστημά της στην Ευρώπη, στο Palazzo Marignoli στη Ρώμη της Ιταλίας, σε ένα κτίριο του 19ου αιώνα, θέλοντας να αποτίσει φόρο τιμής στην πλούσια ιστορία της τέχνης και του πολιτισμού της Ρώμης, πραγματοποιώντας ένα από τα σημαντικότερα έργα αποκατάστασης της Apple.

Το Palazzo Marignoli χτίστηκε στη θέση μιας μονής του 16ου αιώνα  το 1870, ενώ από το  1890 έως το 1955 στέγαζε το διάσημο Caffè Aragno, ένα δημοφιλές σημείο συνάντησης για συγγραφείς, δημοσιογράφους και πολιτικές προσωπικότητες της Ρώμης. Το Palazzo αποτελεί πλέον για την Apple Via del Corso ένα σύγχρονο και σημαντικό σημείο δημιουγίας έμπνευσης, δεξιοτήτων και εργαλείων για τους κατοίτους τις Ρώμης, συνεργαζόμενη με περισσότερους από 40 ντόπιους καλλιτέχνες, σε τομείς όπως της μουσικής, της τέχνης και του βίντεο.

Σχεδιασμένο από τους Foster + Partners, το κατάστημα Apple Via del Corso τιμά το ιστορικό κτήριο αποκαλύπτοντας τοιχογραφίες του 1890 και γκράφιτι της δεκαετίας του ’90, αποκαθιστώντας τα έργα τέχνης που βρέθηκαν στον πρώην χώρο του καφέ και ενσωματώνοντάς τα στη νέα σχεδίαση καταστήματος, όπως τα δύο μεγάλα έργα ζωγραφικής οροφής, το “Dawn” του Fabio Cipolla και το “Dusk” του Ettore Ballerini. Τα πολλά γκράφιτι που αποκαταστάθηκαν δημιουργήθηκαν από τον Afro Basaldella, έναν σύγχρονο του Πικάσο και έναν από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες της Ιταλίας.

Το έργο παντρεύει με επιτυχία την ιστορία του κτιρίου και των έργων τέχνης του, μαζί με  την μινιμαλιστική αισθητική των καταστημάτων της Apple, αποκαθιστώντας την πρόσοψη στη Via del Corso και καλύπτει τις καμάρες και τους θόλους με μάρμαρο Carrara το οποίο ταίριαξε με το υπάρχον μάρμαρο.

Η μνημειακή σκάλα αποκαταστάθηκε με τις αρχικές μαρμάρινες λεπτομέρεια ενώ αποκαλύφτηκε και ο εντυπωσιακός φεγγίτης. Η  εσωτερική αυλή, αυτή του μοναστηριού του 16ου αιώνα, είναι γεμάτη με  δέντρα και προσφέρει μια ανάπαυλα από τον πολυσύχναστο εμπορικό δρόμο.