Το Φεστιβάλ Γαστρονομικής Γέφυρας Ηπείρου δημιουργεί αποτύπωμα για την παράδοση και τον τουρισμό

Στα πλαίσια του φιλόδοξου και επιτυχημένου Φεστιβάλ Γαστρονομικής Γέφυρας Ηπείρου – Γεύσεις Ελλήνων Εκλεκτές ΙΙ-Ελληνικός Γαστρονομικός πολιτισμός που στόχο έχει την προβολή των εκλεκτών ελληνικών γεύσεων της παραδοσιακής & σύγχρονης ελληνικής Γαστρονομίας μέσω του Τουρισμού, από την Ήπειρος Α.Ε. και τη Βranding Greece, έγιναν τα εγκαίνια του Περιπτέρου Οίνου στη Ζίτσα Ιωαννίνων.

Στην κεντρική πλατεία του χωριού, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων το Σάββατο 1η Οκτωβρίου με παρουσία κόσμου, οινοποιούς από όλη την Ήπειρο, δημοσιογράφους και παράγοντες οργανισμών και θεσμών, τιμήθηκαν τα εξαιρετικά προϊόντα της περιοχής και οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις ξεχωριστές Ηπειρώτικες γεύσεις.

Η γαστρονομία αποτελεί δυνατό asset για την Περιφέρεια της Ηπείρου και η Διατοπική συνεργασία Leader Φεστιβάλ Γαστρονομικής Γέφυρας Ηπείρου, βάζει τις βάσεις για την ανάπτυξη του Γαστρονομικού Τουρισμού στην περιοχή.

Το Περίπτερο Οίνου υλοποιήθηκε με τη στήριξη του  διασυνοριακού προγράμματος Interreg Ελλάδας-Αλβανίας.