Η Ινδία στα μάτια του φωτογράφου, expert στην food photography Γιώργου Δρακόπουλου

Η Ινδία είναι ο νέος μας προορισμός, με τα μάτια του expert στην food photography, Γιώργου Δρακόπουλου. Η φωτογραφική ματιά του, μας ταξιδεύει στη νότια Ινδία κι εμείς κρατάμε σημειώσεις για όταν θα μπορούμε να ταξιδέψουμε πάλι. Συνεχίζουμε την σειρά παρουσιάσεων τόπων εντός και εκτός, με την οπτική αντίληψη φωτογράφων και μη, ανθρώπων που διαθέτουν το χάρισμα του φωτογραφικού βλέμματος, εννοώντας τον ιδιαίτερο τρόπο που συλλαμβάνουν την πραγματικότητα και την αποτυπώνουν μεγαλοπρεπώς στο φωτογραφικό frame τους.

Ο Γιώργος Δρακόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε χημικός στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας, αλλά από το 1993 ασχολήθηκε επαγγελματικά με την φωτογράφηση φαγητού.

Υπήρξε σταθερός συνεργάτης των περισσοτέρων περιοδικών μαγειρικής, όπως Vima Gourmet, Έθνος Cook Book, Olive, Ελευθεροτυπία Gourmet, Icookgreek, Eat Me, ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ. Έχει συνεργαστεί σε θέματα μαγειρικής με τα περιοδικά Elle deco, Votre Beaute, Maison and Decoration, Harpers Bazaar, Vogue. Συνεργάζεται στην δημιουργία brand identity και food content με εταιρείες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό όπως Arla, Unilever, Aegean Airlines, Goodys, Everest, Flocafe, ΓΡΗΓΟΡΗΣ Μικρογέυματα, Barba Stathis , Χρυσή Ζύμη, Νηρέας, Γιώτης, Υφαντής, Agrino, AB Βασιλόπουλος, Dominos.

Έχει φωτογραφήσει περισσότερα από 40 βιβλία μαγειρικής.

Στις νυχτερινές αγορές στην Goa, εκτός από παραδοσιακά υφάσματα και αντικείμενα θα βρεί κανείς και πολλούς σύγχρονους νομάδες να πουλάνε χειροποίητα μοναδικά αντικείμενα (ρούχα, κοσμήματα , έργα τέχνης) πάγκους με γεύσεις από όλο τον κόσμο (μέχρι και ελληνικό stand με σουβλάκια συναντήσαμε) αλλά και συναυλίες με ροκ και ηλεκτρονική μουσική.

 

Ψαροκάικο Κεράλα.

 

Τα παραδοσιακά δίχτυα ψαρέματος στο Cochin στην νότια Ινδία (επαρχία Kerala).

 

Τα Ashram ειδικά όταν έχουν γιορτή είναι πλούσια σε εικόνες χρώματα και εμπειρίες.

 

Στα ποτάμια της Kerala (Backwaters) μπορεί να νοικιάσεις μεγάλες παραδοσιακές ψάθινες βάρκες (παλιά μεταφέρανε το ρύζι) με πλήρωμα και μάγειρα και να κάνεις 2-3 μέρες βόλτα, παρατηρώντας την ζωή στο δάσος αλλά και τα χωριά που ζουν γύρω από αυτά

 

 

Το ζεστό Masala Tea στην παραλία με τα πολλά μπαχάρια του είναι πραγματικά υπέροχο (αν εξαιρέσεις ότι το φτιάχνουν πάντα με πάρα πολύ ζάχαρη).

 

 

Στην παραλία της Varkala οι μέρες περνάνε πολύ εύκολα με μπάνιο την ημέρα, γιόγκα ή ται-τσι το απόγευμα στην παραλία και δείπνο κατά το σούρουπο στα μικρά μαγαζάκια στην άκρη του γκρεμού.
Ένα Pancake banana και ένα ρυζόγαλο με κάρδαμο και ροδόνερο είναι στις μικρές απολαύσεις του ταξιδιού .

 

 

Το ψήσιμο σε παραδοσιακό φούρνο Tandoori είναι εγγύηση για ένα καλό γεύμα.

 

 

Ταξί.

 

Επειδή για να σερβίρεις αλκοόλ χρειάζεται να πάρεις άδεια από το κράτος (και είναι ακριβή) σε πολλά μέρη σερβίρουν την μπύρα σε τσαγιέρα!

 

Ναός στην Κεράλα.

 

 

Εκτός από τις μουσικές (συνήθως με πολλά και καλά κρουστά), οι Ινδοί αγαπάνε τα show με τις φωτιές αλλά και τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα.