Ξάνθη, εκεί που τρώνε οι Ξανθιώτες κεμπάπ

Πολλά θα διαβάσετε και όλοι έχουν να προτείνουν από κάποιο μαγαζί για κεμπάπ στην Ξάνθη. Εκεί όμως που τρώνε οι Ξανθιώτες κεμπάπ σουτζούκι είναι στου Σωτήρη.

«δια χειρός Σωτήρη» λέγεται το μαγαζί και ανήκει στην οικογένεια του Σωτήρη Τσιακίρογλου. Σήμερα τα ηνία της επιχείρησης έχει η άξια κόρη, Μαρία Τσιακίρογλου.

Η ιστορία της επιχείρησης ξεκινάει το 1924 όταν ο πατέρας του ήρθε από την Αδριανούπολη και πήρε το μαγαζί το οποίο έστησε με κεντρικό άξονα την συνταγή για το κεμπάπ σουτζούκι που έφερε μαζί του.

Το 1981, ο γιός του Σωτήρης με τον οποίο είχαμε την χαρά να μιλήσουμε, τέλειωσε το Πανεπιστήμιο Πολιτικός Μηχανικός και ανέλαβε μέχρι το 2015 όπου την θέση του πήρε η κόρη του, Μαρία, αφού τέλειωσε Πολιτικές και Κοινωνικές Επιστήμες στην Πάντειο στην Αθήνα και μεταπτυχιακό στο Εργατικό Δυναμικό.

Η συνταγή ίδια μέχρι σήμερα, τα υλικά τα καλύτερα! Τα κεμπαπάκια τους απερίγραπτης νοστιμιάς. Σερβίρονται παραδοσιακά σκέτα με κρεμμύδι, δίπλα στο μπούκοβο, σκόνη και νιφάδες, πάνω στα οποία τα βουτάς και απολαμβάνεις. Το Γιαουρτλού Κεμπάπ υπερπαραγωγή, με την ίδια ποιότητα και νοστιμιά στον βασικό πρωταγωνιστή τα κεμπάπ σουτζούκια. Εμείς προτιμήσαμε τα σκέτα, με το κρεμμύδι και το μπούκοβο. Μην παραλείψετε να παραγγείλετε τα απίθανα καρβουνόψητα πιτάκια τους! Όνειρο!

Ευγενικοί και εξυπηρετικοί όλοι στο μαγαζί. Φροντίστε να πάτε εγκαίρως γιατί δύσκολα βρίσκεις τραπέζι!

Κείμενο Τζένη Φραγκούλη

«δια χειρός Σωτήρη» 28ης Οκτωβρίου 27, Ξάνθη