Στο Callao Corfu στο Καλάμι, νέο πολλά υποσχόμενο μενού από τον Executive Chef Florian Ogici

Στο Callao on the coast Bar Restaurant στην Κέρκυρα, ο Executive Chef  Florian Ogici, με θητεία σε πολλά καλά εστιατόρια, δημιούργησε ένα ευφάνταστο Μεσογειακό μενού που ισορροπεί ανάμεσα στην παραδοσιακή απλότητα και τη σύγχρονη ματιά.

Στο all day menu βρίσκουμε γεύσεις και πιάτα που αποπνέουν την Κερκυραϊκή και Βενετσιάνικη παράδοση: φρέσκο ψάρι και θαλασσινά, ντόπια κρέατα και λαχανικά, φρέσκιες σαλάτες και χειροποίητα μακαρόνια, σε σύγχρονες παραλλαγές παραδοσιακών πιάτων,  όπως η σφυρίδα μπουρδέτο και ο κόκορας παστιτσάδα. Οι μοντέρνες παρασκευές με εξαιρετικά ωμά όπως ταρτάρ από ψάρι ημέρας και θαλασσινά, αξιόλογες επιλογές. Το καλαμάρι με μους μαύρου ταραμά από τα πολύ καλά του.

Υπάρχουν και λαχταριστές vegetarian επιλογές, όπως τα τραγανά λαχανικά εποχής  tempura και τα φρέσκα tagliolini με πέστο πιπεριάς Φλωρίνης και παλαιωμένο ανθότυρο Κρήτης. H προσεγμένη κάβα κρασιών, με έμφαση στον ελληνικό αμπελώνα αναδεικνύει  τις εκλεπτυσμένες γεύσεις δημιουργώντας  το ιδανικό pairing για κάθε πιάτο. Επίσης υπάρχει και ειδικό beach time menu με casual bites που συνοδεύει ιδανικά τα signature cocktails και τις μπύρες της Κερκυραϊκής Μικροζυθοποιίας. Σημειώνουμε και τα twisted classics και signature cocktails, που έχουν καταφέρει να συνδυάσουν κλασικά ποτά με σύγχρονες μεθόδους  και ελληνικές πινελιές.

Callao σημαίνει βότσαλο, όνομα που πηγάζει από την τοποθεσία του restaurant bar, σε μία από τις πιο ειδυλλιακές παραλίες της βορειοανατολικής ακτής, στον κόλπο του Καλαμιού.  Μεγάλα τραπέζια και άνετα καθιστικά προσκαλούν σε ένα γαστρονομικό ταξίδι που συμμετέχουν όλες οι αισθήσεις.

 

Callao Corfu Beach Bar Restaurant, Παραλία Καλάμι, Βόρεια Κέρκυρα

https://callaocorfu.com/

+30 26630 91800