Η επιτυχία του Φεστιβάλ Γαστρονομίας “Peloponnese Food Stories” στο Άστρος Κυνουρίας

Το μέλλον του τουρισμού και κάθε παραγωγικής διαδικασίας στις δύσκολες εποχές που ζούμε, απαιτεί συνεργασίες και συνέργειες οι οποίες θα οδηγήσουν σε μια ασφαλή επιβίωση καταρχήν των συμμετεχόντων. Το επιχειρηματικό κομμάτι είναι η κινητήριος δύναμη. Ο πολιτισμός, η ιστορία μας, μέρος της οποίας είναι και η γαστρονομία είναι το σημαντικό διακύβευμα. Η επικοινωνία σε σοβαρή βάση, η εξωστρεφής δημιουργική δράση και οι αποκοινού οργάνωση και εκτέλεση, πρέπει να είναι οι πυλώνες των συνεργασιών.  Εξαιρετικό παράδειγμα τέτοιας συνεργασίας, με αποτέλεσμα μια σημαντική και αξιόλογη δράση για την γαστρονομία και τον πολιτισμό της περιοχής, το 1ου Φεστιβάλ Γαστρονομίας «Peloponnese Food Stories – Ιστορίες γεύσεων, ανθρώπων, πολιτισμού», στο Άστρος του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας, ευτυχές αποτέλεσμα της συνδιοργάνωσης της Περιφέρεια Πελοποννήσου, με το Επιμελητήριο της Αρκαδίας.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Γιάννης Τρουπής στο χαιρετισμό του κατά τη διάρκεια του  Φεστιβάλ, την Παρασκευή 26 Αυγούστου 2022, τόνισε και ο ίδιος την αξία των συνεργειών για την αποτελεσματική προβολή του πολιτιστικού αποθέματος και του τουριστικού προϊόντος του κάθε τόπου και στη συγκεκριμένη περίπτωση, της Αρκαδίας.

 «Η συνδιοργάνωση είναι τεράστιο θέμα, γιατί αυτή προάγει τις συλλογικότητες και τις κοινές πράξεις, που υπερβαίνουν προσωπικές και κομματικές διαφορές και είναι αυτές που μπορούν να μας βγάλουν από το τέλμα στην Ελλάδα» δήλωσε ο κ. Τρουπής και εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συνεργασία του Επιμελητηρίου Αρκαδίας με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας,  την Ένωση Ξενοδόχων Ανατολικής Αρκαδίας και τον Τουριστικό Οργανισμό Πελοποννήσου για την πραγματοποίηση του Φεστιβάλ. Ιδιαίτερες ευχαριστίες εξέφρασε ακόμη στους επιχειρηματίες για τη συμμετοχή τους. Ο κ. Τρουπής αναφέρθηκε και στην έντονη δραστηριότητα που έχει αναπτύξει το Επιμελητήριο Αρκαδίας σε πολλά επίπεδα και με ποικίλες δράσεις με ανταποδοτικό χαρακτήρα. Ανέφερε επίσης την στήριξη οικονομικά και έμπρακτα στην πολύ μεγάλης σημασίας Ακαδημία Ελαιοκομίας στον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας και ευχαρίστησε τόσο τον κ. Καμπύλη για την πρόσκληση, όσο και τον κ. Νίκα για τη θετική θεσμική αντιμετώπιση αυτής της πρόσκλησης από το Δήμο Βόρειας Κυνουρίας».

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου σημείωσε ακόμη τη σημασία του πρωτογενούς τομέα για την οικονομία της Αρκαδίας και εξέφρασε την πρόθεση του Επιμελητηρίου σε συνεργασία με τους θεσμικούς παράγοντες και τον επιχειρηματικό κόσμο να αναλάβει πρωτοβουλίες για τη στήριξή του «γιατί βάλλεται τα τελευταία χρόνια ενεργειακά, οικονομικά και εμπορικά».

Η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου, κα Άννα Καλογεροπούλου αναφορικά με την εκδήλωση  στο Παράλιο Άστρος, τόνισε χαρακτηριστικά:   “To “Peloponnese Food Stories” θέτει σε πρώτο πλάνο τον γαστρονομικό πλούτο ολόκληρης της Περιφέρειας. Είναι άλλωστε υποχρέωση μας να αναδείξουμε και να προωθήσουμε την αρκαδική γη και τα τοπικά προϊόντα, τα οποία αποτελούν τους πρεσβευτές μας”.

Η κα Καλογεροπούλου συνέχισε επισημαίνοντας: “Mέσα από τις πρώτες ύλες εξωτερικεύεται ο πολιτισμός, η ταυτότητα και η ιστορία μας. Το 1ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας της Πελοποννήσου αποτελεί έναν μεγάλο σταθμό καθώς και μία μοναδική βιωματική εμπειρία. Στόχος μας είναι ο σχεδιασμός και η υλοποίηση δράσεων μέσα από τις οποίες συμμετέχουν όλες οι παραγωγικές δυνάμεις και εμπλέκονται ενεργά οι τοπικές κοινωνίες!”

Ο Πρόεδρος και η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Αρκαδίας ευχαριστούν θερμά όλους τους εμπλεκόμενους φορείς της διοργάνωσης και τους κάτωθι που συμμετείχαν και στήριξαν με όλες τους τις δυνάμεις το Φεστιβάλ, όπως τον Πολιτιστικό και Εξωραϊστικό Σύλλογο Πλατάνου, το Αρχείο Τσακωνιάς Λεωνιδίου, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κορακοβουνίου, τον Μορφωτικό και Φυσιολατρικό Σύλλογο Σίταινας και τον Πολιτιστικό και Εξωραϊστικό Σύλλογο Αγιασοφιτών. Επίσης τους Αρκάδες Chef,Παναγιώτη Μπουρτσουκλή, Γιώργο Αριδά και Αλέξανδρο Ιατρίδη.